Beatrix: meteen naar Brunei!

brunei

Eindelijk lijkt D66 zijn tanden te laten zien, Sjoerd Sjoerdsma Tweede Kamerlid ’wil’ dat de sultan van Brunei Hassanal Bolkiah zijn Grootkruis in de orde van de Nederlandse Leeuw inlevert. ’Wil’? Waarom eist hij gewoon niet van Minister van Buitenlandse zaken Stef Blok(buster) dat de onderscheiding wordt ingetrokken? Nee, eerst moet Stefje van Sjoerd aan de Ambassadeur van Brunei verzoeken of de wet misschien kan worden gewipt. Zo niet, dan pas moet de sultan de onderscheiding in een envelopje terugsturen naar de Haagse burelen. Ik zou het volgende aan het adres van Sjoerd willen opmerken: alleen al vanwege het feit dat die halve gare sultan zo’n misdadige wet invoert dient dat overigens potsierlijke Grootkruis stante pede teruggeëist te worden. Zo’n standpunt zou D66 passen mede in het licht bezien van de situatie dat er zich binnen de partij in ieder geval twee partijprominenten bevinden die van de vrouwenliefde, respectievelijk herenliefde zijn: minister van binnenlandse zaken Kajsa Ollongren en fractievoorzitter Rob Jetten. D66 laat in deze kwestie wel zijn tanden zijn, bij nadere inspectie van de tandarts blijken het toch weer melktandjes te zijn……

Waar is de ophef over ontstaan? In het ministaatje Brunei heeft één van de rijkste olie/gasboeren een sultanspetje opgezet, zichzelf verder verrijkt om vervolgens tot de conclusie te komen dat Allah dan wel de grootste is maar dat hij, dé sultan niet veel voor hem onderdoet. In al zijn wijsheid vond de almachtige sultan het tijd worden om de ’Sharia’  in te voeren. Het stenigen van homoseksuele mannen en vrouwen wordt mogelijk als vier getuigen van een dergelijke relatie bevestigende verklaringen afleggen. Voorts bestaat de wettelijke mogelijkheid voeten en armen af te hakken in geval van diefstal. Ik vraag me overigens af hoeveel ledematen de sultan zelf  – én zijn lakeien – over zou houden als deze wet consequent zou worden gehanteerd. Bij het bezoek van – destijds – Koningin Beatrix had hij waarschijnlijk het banket kunnen ’aanzitten’ als ’stompje’. Maar geen nood, de Shariawet is uiteraard niet van toepassing op de sultan zelf en zijn lieftallige familie. Geen behoefte dus aan lakei-obers die hem bij een volgend banket de mond – met gouden bestek! – moeten vullen met verse niertjes van de lam. Het lam Gods wel te verstaan.

Oei, maak ik me daar toch een knaller van een fout! Indien aan de Shariawet niet door de sultan hoeft te worden gehoorzaamd betekent het niet alleen dat de olieboer met zijn sultanspetje – ok, ok, het hoofddeksel heet ’fez’ – van dezelfde rang is als Allah. Nee, de sultan bevindt daar zelfs boven, misschien is er in de allerhoogste Islamitische etage van de hemel wel een ’darkroom’ te vinden. Wie zal het zeggen! Ik heb Thierry Baudet wel eens verdacht van megalomane neigingen, maar ach, Thierry is hierbij vergeleken het liliputterneefje van Calimero.

Intussen stuit Sjoerd Sjoerdsma de gedachte tegen de borst dat de sultan aan een overdadig banket ’aanzit’ – met het Nederlandse Grootkruis op zijn borst gespeld – terwijl verderop in de hoofdstad homoseksuelen tot de dood erop volgt worden gestenigd en gauwdiefjes de benen en armen worden afgehakt. Tja, geen prettig plaatje zullen we maar zeggen. De orde van de Nederlandse Leeuw is in het jaar 1815 door Koning Willem I ingevoerd. De ’Ridder Grootkruis’ zoals de sultan genoemd wordt in deze rangorde is – hoe kan het ook anders – de allerhoogste onderscheiding. Ik vermoed dat de sultan dat vooraf gecheckt heeft bij Bea(trix), want met iets anders zou hij geen genoegen hebben genomen.

Wie komt de eer toe met de titel ’Ridder Grootkruis’ te kunnen strijken? In principe alleen Nederlanders die aan de volgende voorwaarden voldaan hebben: 1. hun vaderlandsliefde bewezen hebben 2. bijzondere ijver en trouw getoond hebben in het vervullen van hun burgerplichten of buitengewoon bekwaam zijn in wetenschappen én kunsten. De orde kan in ’bijzondere’ gevallen ook aan vreemdelingen worden verleend. Nu ja, ’bijzonder’ is onze sultan zeker met die misdadige ingevoerde Shariawetten. Navraag bij het Nederlands ministerie van buitenlandse zaken heeft nog geen antwoord opgeleverd wat die bijzondere verdiensten van die Sultan olie/gasboer dan wel niet mogen zijn. Mij schiet er wel één te binnen. Op één van zijn verjaardagen liet de almachtige leider van Brunei Michael Jackson persoonlijk voor hem optreden. In de eerste plaats rept de Sharia toch van het feit dat muziek ’an sich’ toch verderfelijk is en bovendien heeft ’the biggest popstar ever’ postuum nogal wat stront over zijn hoofd uitgestort gekregen. De documentaire over zijn – vermeende – kindermisbruik heeft de Jacksonfans op hun kop gezet. In de wereldstad Almere werd voor de McDonald’s zelfs een gigantisch ’Jacksonstandbeeld’ verwijderd wegens deze affaire……

Intussen leidt de broer van Sultan/gasboer Prince Jefri een extravagant leven van seks and drugs and rock ’n roll. Met de complete rataplan die erbij hoort: uitspattingen met hordes escortdames in vliegtuigen, naast zwebaden, op luxe jachten besprenkeld met Bollinger Champagne en dikbelegde toastjes met kaviaar. Thuis in Brunei wacht uiteraard trouw zijn harem bestaande uit minimaal 40 vrouwen die hem immer op Islamitische wijze welkom heten. In onze studententijd benoemden wij dergelijke uitspattingen als volgt: ’snikkel in de champagne’. Helaas was de champagne in werkelijkheid meestal een goedkope Italiaanse Spumante en de ’chicks’ moesten we er vaak bijfantaseren. Tja, ’such was life’.

Wat moet de Nederlandse regering nu met dit geval? D66’er Sjoerd Sjoerdsma heeft natuurlijk een punt, maar de wijze waarop hij het brengt is niet meer dan een miniscuul potloodpuntje. Hier had D66 eindelijk eens die grijze muizendeken van zich af kunnen gooien door te eisen dat Prinses Beatrix stante pede per vliegtuig afreist naar het olie/gasstaatje en persoonlijk de Koninklijke onderscheiding van het revers van de Sultan afscheurt. Opbergen in een Prinsessentasje en per kerend vliegtuig terug naar haar Nederlandse onderdanen. Op schiphol zullen Kasja Ollongren, Sjoerd Sjoerdsma en Rob – robot – Jetten Hare Koninklijke Hoogheid dan persoonlijk welkom heten met oranje vlaggetjes en oranjegekleurde opgeblazen condooms. Wel zal de prinses door dit drietal worden teruggezonden als ze niet ook de ’Fez’ van die oppergasboer als trofee kan overhandigen. Waarom? De enige die met recht een fez mag dragen is natuurlijk Tommy Cooper de Britse goochelaar/komiek die dit hoofddeksel als handelmerk droeg. Misschien kennen jongere lezers deze legendarische lolbroek niet, daarom hierbij een link naar één van zijn optredens: https://www.youtube.com/watch?v=kQ2d2iH8_FE

Terug naar de ’immer standvastige en overtuigende’ links liberalen van D66. Bovenstaand voorgestelde handelswijze is voor die bibberliberalen natuurlijk geen optie. Deze fatsoensrakkers zijn nog steeds maar wat blij dat ze in de regering zitten met het gevolg dat elke discussie in deze club doodslaat als een lauw vet glaasje bier bij de barbecue. In plaats van leeuwentanden in dit schandaal te tonen lachtte Sjoerdsma zijn witte melkgebitje bloot. Mooie kans gemist om naast de inmiddels dof geworden D66 kroonjuwelen – o.a. correctief referendum, gekozen burgemeester – een ’Beatrixkroontje’ te plaatsen. Maar ja, de enige kronen die overblijven bevinden zich in de gebitten van de D66’ers. Wat zegt U, dat bestaat niet? O ja, in melkgebitten plegen tandartsen geen kronen vast te klinken………..

Met melkgebitten kraak je geen harde noten, ook geen zachte trouwens….. (András Csengő, gemankeerd stukjesschrijver 1963 – )

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s