Wie trapt er op Prem’s Rem?

prem1

De avond voor de Provinciale Statenverkiezingen deed Matthijs van Nieuwkerk een ultieme poging om met zijn links(ig)e vriendjes en vriendinnetjes nog wat extra zeteltjes voor ’progressieve’ partijen binnen te harken. Uiteraard werd Prem Radhakishun maar weer eens van stal gehaald, want de van origine Surinamer is altijd goed voor wat hysterische hoogstandjes. Prem levert wat dit betreft altijd ’netjes’ zijn bijdrage, wederom liep zijn hoofd bijkans rood aan van verontwaardiging wegens de vermeende extreme verrechtsing in Nederland.

Ik heb een paar uitspraken van Prem tijdens de uitzending van De Wereld Draait Door – DWDD – op een rijtje gezet, luister en huiver! Forum voor Democratie zette in tegenstelling tot andere partijen de verkiezingscampagne voort toen duidelijk werd dat de ’tramaanslag’ in Utrecht meerdere slachtoffers had geëist. Reactie van Prem: ‘Hij (Baudet) scoort goedkoop over de bloedige slachtoffers van Utrecht en heel Nederland houdt zijn bek. Deze man is gestoord.’

Prem is van mening dat we juist nú onze mond moeten opendoen, met stijgende verbazing constateert hij dat er mensen uit alle lagen van de bevolking op de partij van Baudet stemmen: ’Matthijs, waarom het wel uitmaakt wat we hier aan tafel zeggen: ik ken goed opgeleide mensen die zeggen dat ze op deze rattenvangers gaan stemmen’.

De meest groffe belediging aan het adres van Baudet en zijn kiezers bewaart Prem voor het slotdeel van zijn betoog: iedereen die op hem stemt is een idioot. Idioten hebben recht op een idioot. Laten we het benoemen’

Tja, wat voor ’chocola’ moet je nu van deze ’genuanceerde’ opmerkingen maken? Géén zou ik zeggen, het is meer ’chocoladefantasie’. Dat stond vroeger ook op het etiket van ’pennywafels’ wat niet meer betekende dat de wafel een bepaalde samenstelling had, maar met chocolade viel het wafeltje in de verste verte niet te associëren. Ten eerste zijn de uitspraken van Prem een mentale ’schop onder de kont’ van alle FvD stemmers en Thierry Baudet in het bijzonder. Dit alles is van het allerlaagste beledigende niveau, Prem is te vergelijken met een vloekende koetsier uit de donkere middeleeuwen. In deze zin werkt hij polarisatie in de samenleving alleen maar in de hand, geassisteerd door de oud Parool hoofdedacteur van Nieuwkerk. Geen beste beurt Matthijs!

Ten tweede ben ik van mening dat Matthijs misschien het laatste zetje heeft gegeven aan het ’smashing succes’ van het FvD. De hele DWDD uitzending was één gratis verkiezingspamflet voor Baudet en zijn maatjes en in mindere mate voor Mozart Wilders. Simpel gezegd: zonder de oprispingen van Prem was de VVD wellicht de grootste partij gebleven. Als je een zo neerbuigende boodschap geeft aan een groot deel van het electoraat kun je de bal teruggekaatst verwachten. Prem jongen, ik zou een rekening bij Thierry indienen met als kop: ’50 minuten agitatie en propaganda bij DWDD x 520 euro per minuut =  26000 Euro zonder BTW’. Een ‘koopie’ voor Baudet, Meester Theo Hiddema betaalt dit bedrag graag in contanten uit. Zo’n bedrag zit vast wel in het vestzakje van zijn op maat gesneden pak……

Overigens, ik heb al eerder voor Prem ’gewaarschuwd’. Eind september 2018 was hij tevens op bezoek bij DWDD en stootte toen eigenlijk nog grotere onzin uit dan vorige week. Ik heb zelfs ’serieuze’ voorstellen hoe om te gaan met de mediaverschijning ’Prem’. Helaas heb ik destijds op mijn onderstaande suggestie opvallend weinig ’feed back’ gekregen. Tja, geachte dames en heren van links(ig) Nederland: ’wie zijn billen brandt, moet op de blaren zitten’

Om wat zout in Uw toch al rauwe wonden te wrijven hieronder nogmaals mijn oorspronkelijke ’voorstel’.

PREM OFFLINE DAY 30 september 2018

Kan die Prem Radhakishun eindelijk eens verbannen worden uit alle media die je maar bedenken kunt! Afgelopen week was het opgewonden standje Prem weer eens onderdeel van De wereld Draait Door, inmiddels gepresenteerd door een Matthijs van Nieuwkerk die zijn haren overigens minimaal een half uur in een emmer met bleekwater heeft laten hangen. Het ging maar weer eens over de multiculturele samenleving, een onderwerp waar minister Blok patent op heeft verworven. Prem, die de onafhankelijkheid van Surinameeen ondergang van het land’ heeft genoemd, wilde natuurlijk ook wel een ongenuanceerde duit in het zakje doen.

Hij vergeleek intolerante Nederlandse moslims – bijvoorbeeld sommige Imams! – die de Islamitische wetgeving van de Sharia volgen met streng gereformeerde inwoners van Staphorst. Beide groepen sluiten zich volgens Prem af van de Nederlandse samenleving. Ok, die Gerefo’s nemen het inderdaad niet zo nauw met vrouwenrechten en op de biblebelt wordt Homoseksualiteit nog steeds als een ziekte of vloek gezien MAAR:  Staphorsters spreken gewoon Nederlands – ok, wel met een provinciaals accent -, houden zich doorgaans netjes aan de Nederlandse (ongeschreven) wetten en regeltjes, verwerpen het Nederlandse overheidsgezag nooit en te nimmer, plegen geen overlast in hun wijk, stad, dorp, hebben geen haatgevoelens jegens Israël of Joden, trouwen met maar één vrouw etc etc.

Al deze voornoemde zaken hebben de intolerante Salafisten – maar ook andere in Nederland wonende Islamieten – ten enenmale NIET in hun – geestelijke – bagage. De vergelijking van Prem slaat dan ook als een tang op een varken of een als een keutel op een saxofoon. De in Paramaribo geboren Prem slaagt er voortdurend in te verschijnen in allerlei radio en TV programma’s met zijn kosmisch gebazel en het wordt nog gewaardeerd ook door mediakopstukken als Matthijs van Nieuwkerk. Daarmee degradeert de voormalig Parool-hoofdredacteur zich met zijn TV programma tot het het niveau van een provinciale voetbalclub uitkomend in de onderbond van de zuidwestelijke Noordoostpolder. Nee, nietwaar, in de kantine van die club zijn de discussies beslist van een hoger niveau dan de keelklanken van Prem Radhakishun. Prem merkt namelijk in De wereld Draait Door ook nog even ’fijntjes’ op dat wijkbewoners van diverse pluimage elkaar op eventueel wangedrag moeten aanspreken, dat mag zelfs met het aanwenden van fysiek geweld.

Daarom stel ik voor om 30 september voortaan door het leven te laten gaan als  officiële PREM OFFLINE DAY. Op deze dag ’vieren’ we het definitieve afscheid van Prem uit de Nederlandse media. Zullen we hem tevens keihard uitwijzen naar Suriname? Onverstandig, want Prem beschouwt Suriname nog altijd als Nederlands overzees gebiedsdeel, dus wie is hier nu eigenlijk de onderdrukkende kolonist, Prem? Wie o wie trapt er op de rem van de op hol geslagen auto van dit ongeleid projectiel? Dat wordt een schier onmogelijke opgave in de wetenschap dat Prem’s auto niet met een rem is uitgerust, slechts een gaspedaal staat ter beschikking. En daar ligt al jaren een zware baksteen op………..

Voor de FvD stemmers heb ik nog een troostende uitspraak gevonden, maar met zo’n overwinning weet ik niet of FvD’ers hier nu op zitten te wachten. Misschien iets voor een tegeltjeswijsheid? Ik zou adviseren om het tegeltje op een in het oog springend boekenplankje te leggen. Waarom? Misschien is er toch behoete aan ná de volgende verkiezingen…….

Een rechtschapen mens zal mij niet beledigen, en een ander kan het niet. (William Cowper, Engels dichter 1731-1800)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s