Thierry Baudet: dossier van een narcistische fopintellectueel

foto baudet

Grote zucht…..Dachten we in Nederland eindelijk weer eens een frisse wind in het parlement te kunnen begroeten, blijkt het toch een ’natte wind’ te zijn. Thierry Baudet is een vermakelijk mediafiguur geworden, maar hem echt serieus nemen? De enige zinnige opmerking van de zijde van Forum voor Democratie FvD – is die van de spindoctor van de partij Henk Otten: ’we zijn eigenlijk een mediabedrijf met een politieke tak’. Dat laatste waag ik overigens ook nog te betwijfelen, volgens mij bedoelt Otten ’politiek cabaret’. Deze zelfbenoemde ’international telecomdealmaker’ ziet nu zijn kans schoon om een plekje in de Eerste Kamer te veroveren. De opiniepeingen wijzen tot nu toe uit dat de FvD wel eens een daverende overwinning zou kunnen behalen, maar na de laatste uitglijder van de ’Bombastische Baudet’ vrees ik voor het FvD dat het gezond verstand van de kiesgerechtigde Hollanders wel eens zou kunnen zegevieren. In weerwil van die Otten blijft Thierry namelijk vasthouden aan de Nexit. Voor degene die zijn stem op dit politieke geingroepje wil uitbrengen of nog twijfelt geef ik hieronder de definitieve redenen aan om zulks wel of niet te doen. De finale van het Bidet van Baudet! Overigens ben ik ’schatplichtig’ aan Maarten van Rossem, de term ’ narcistische fopintellectueel’ heb ik van hem geleend.

Baudet is blij dat er eens een school is waar geen linkse indoctrinatie plaatsvindt. ’Je kunt van het salafisme zeggen wat je wilt, maar links is het niet’. Reactie: ik zie de neus van Geert Wilders al glimmen, helemaal nu de schoolleiding van het Islamitische Haga Lyceum in Amsterdam verdacht wordt van contacten met extremistische Salafistenmoslims. Ik vermoed dat Thierrytje vroeger een blauwtje heeft gelopen bij een hip links krakersmeisje…….

Baudet omschrijft klimaatwetenschap als ’mystiek’, klimaatactivist Al Gore als een ’Godsdienstwaanzige’. Reactie: FvD claimt dat alle klimaatmaatregelen Nederland opgeteld 1000 miljard gaan kosten. Allerwegen wordt dit mooie ronde bedrag als onvoldoende onderbouwd beoordeeld. Het Centraal Planbureau meldt na doorberekening van de FvD plannen dat deze voor 0,00007% correct zijn. Nu, ja mystiek  klinkt die ’1000 miljard’ wel.

Yernaz Ramautarsing – oud kandidaat raadslid FvD Amsterdam –  beweerde dat uit onderzoek zou blijken dat er verschillen bestaan tussen het IQ van verschillende volkeren en huidskleuren. ’Ik had ook graag gezien dat het anders was, dat zwarte mensen hyperintelligent waren, dat Surinamers het hoogste gemiddelde IQ van de wereld hadden. Maar het is niet zo.’ Tweede Kamerlid Theo Hiddema onderschreef de uitspraken van Ramautarsing. ’Nou, wat is daar nou weer mis mee? Dat is al lang bewezen. Dat is wetenschap.’ Reactie: wetenschap? En dat zegt de zogenaamde topadvocaat Hiddema? Gauw een filtersigaretje opsteken, maar wel buiten gaan staan, hè. En daar maar mooi blijven! Baudet hield angstvallig zijn geleerde mond toen hij in ’de Balie’ op de uitspraken van Ramautarsing werd aangesproken door Femke Halsema.

In 2014 mengde Baudet zich in de maatschappelijke ophef rond versiergoeroe Julien Blanc door deze te verdedigen. Hij onderschreef in een blog de stelling van Blanc dat vrouwen door hun seksuele partner niet alleen maar met respect behandeld willen worden, maar dat mannen zich als alfaman moeten positioneren en dat vrouwen overrompeld, overheerst en overmand willen worden. Later verklaarde Baudet nogmaals achter de ideeën van Blanc te staan. Er is namelijk ’geen diersoort zo wreed als de jonge vrouw’. Reactie: misschien is dit de reden dat Baudet nog niet zijn ideale ’meissie’ heeft gevonden? Nu ja, dat laten we aan RTL Boulevard over.

Baudet haalde zich de woede van de Tweede Kamer op de hals door te zeggen dat ‘het beneden zijn waardigheid is om mee te doen met het debat over de miljoenennota. Reactie: maar het is niet beneden zijn waardigheid om maandelijks zijn Tweede Kamergage te toucheren. Orbitale arrogantie en nog 24 karaats ook!

Baudet presenteert via Twitter een zogenaamd ’5 Nederlandse kernwaarden’ wetsvoorstel naar aanleiding van een interview van Gerard Joling in Playboy. Reactie: ten eerste verbaast het me niet dat Baudet de Playboy openslaat. Voor de goede interviews natuurlijk…….. Tuurlijk jòh. Joling lijkt me een goede Fvd kandidaat voor het ministerie van platvloerse zaken.

Baudet:’met linkse coalities is het altijd een beetje als met herpes. Je bent blij als je er vanaf bent maar het komt altijd weer terug’. Deze waarschuwing gaf de FvD leider aan Leefbaar Rotterdam. Reactie: kan ik eigenlijk wel om glimlachen maar netjes is het niet. Wat je zegt ben jezelf zou ik tegen Thierry willen zeggen. Misschien teveel ’herumgeneukt’ op Ibiza?

Baudet meldde dat hij wegens zijn ideeën een ’beroepsverbod’ had opgelegd gekregen. Hij mocht volgens eigen zeggen geen college meer geven op de Universiteit en de NRC weerde hem als columnist. Reactie: een beroepsverbod betekent dat de overheid iemand verbiedt zijn vak uit te oefenen. Universiteiten en kranten behoren niet tot deze categorie Thierry! De waarheid is dat Baudet niet vakkundig genoeg werd geacht als docent c.q. columnist. Overigens meent de grote FvD leider dat hij uit eigener beweging is gestopt als docent en columnist. Reactie: is er een dokter in de zaal? Sorry, ik bedoel psychiater.

Thierry dist een een larmoyant verhaal op over zijn vreselijke middelbareschooltijd, toen hij besefte dat hij ’veel intelligenter, gevoeliger en cultureler was dan zijn klasgenootjes’ en er ‘heel veel genezingswerk nodig was om te herstellen van die kutschool en de enorme geestelijke leegte waar zijn leeftijdgenoten van bevangen waren’. ’Als ik mezelf terugzie, sprekend in de Kamer of in geschreven stukken, denk ik heel vaak: mijn god, wat is dit goed.’ Reactie: Zijn er twee dokters in de zaal? Gaarne een door KEMA gekeurde dwangbuis meenemen!

Thierry noemt CDA Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot ’schattig’ vanwege haar overtuiging dat de militaire dreiging vanuit Rusland toeneemt. Reactie: die Bruins Slot heeft wel met haar militaire kistjes in de modder gestaan in Afghanistan als bevelvoerder over een detachement van pantserhouwitsers. De enige keer dat Baudet een militair kledingstuk aanhad was toen hij met een legerjack om de schouders het spreekgestoelte van de Tweede Kamer beklom. Ik had die Baudet als dienstplichtig Sergeant Sportinstructeur gaarne ’als zandhaas’ een half uurtje onder mijn hoede gehad. Met de tong op de schoenen over die hindernisbaan, reken maar van Yes. Helaas, er bestaat geen dienstplicht meer…..

Theo Hiddema: feministen zijn allemaal slonsjes, die een verklaring zoeken voor hun eigenarmzaligheid’. Reactie: ik ken ook feministen die ik maar moeilijk pruimen kan maar om ze allemaal over één kam te scheren? Hiddema veinst elegantie en stijl maar is gewoon een boerenpummel in een slechtzittend pak Zó, die zit!

Wederom Mr Hiddema: ’regel een wapenvergunning mensen!’. Reactie: ’pistolen Theootje’ pleit voor meer wettelijke mogelijkheden voor wapenbezit. Theo Jongen, ga nu maar mooi naar een aflevering uit de oude serie ’Kojak’ kijken, dan is iedereen weer blij. Als je wilt lever ik er nog wel een klapperpistooltje voor je bij.

Baudet: ’de Europese Unie is opgericht om oorlog te voeren en om vrijhandel in te perken. De gedachte was immers dat de Sovjetunie bestreden moest worden – en dat dat alleen kon door een geleide planeconomie achter de facades van een nationale schijndemocratie. De EU heeft dus niets met vrede en welvaart te maken.’Reactie: verwart Baudet de EU niet met een andere organisatie? Maar welke dan? De Ku-Klux-Klan misschien. Verder ’no comment’, inhoudelijke reactie hierop is eenvoudigweg onmogelijk.

Baudet: ’het allerbeste zou zijn als wij absolute heersers zijn. We moeten minder universalistisch zijn. We moeten het idee loslaten dat alle mensen helemaal hetzelfde zijn. Vroeger was de hele wereld van ons. We moeten ons laatste stukje grandeur, de Antillen, niet opgeven’. Reactie: Kan de FvD leider niet verbannen worden naar het Verenigd Koninkrijk en samen met die andere clown, Boris Johnson met een glas whisky mijmeren over de ’good old days’ van ’Britannia rules the waves’.

Baudet: ’een verbod op discriminatie is onzin. Precies gelijke kansen voor iedereen is onhaalbaar.’ Reactie: Thierry ondergraaft hier opzichtelijk de letter en de strekking van artikel 1 van de Grondwet. Of, hij begrijpt de Grondwet niet helemaal. Ik vrees dat hij meent dat het niet voor iedereen is weggelegd om premier van Nederland te worden. Een waarheid als een koe, Thierry!

Baudet:’ Een christelijke school moet een homoseksuele leraar kunnen weigeren of ontslaan.’ Reactie: ja, ja, nu snap ik ’m beter, ’precies gelijke kansen voor iedereen is onhaalbaar’. Kees van der Staaij van de SGP was verrukt over deze uitspraak. Als Thierry geen naaktfoto’s van zichzelf had laten publiceren had hij de FvD voorman een plaatsje in de SGP parochie aangeboden.

Baudet: ’Het probleem zijn de Islamitische scholen’ Reactie: het naar de mond praten van zijn gesprekspartner is één van Baudet’s befaamde tactieken. Deze uitspraak deed hij in een interview met het Reformatorisch Dagblad. Volgens mij valt de volgende ’ranking’ uit de oprispingen van Baudet te destilleren: grootste onderwijsgevaar ’linkse scholen’. Één na grootste gevaar Islamitische scholen. Twee na grootste gevaar wellicht universiteiten? Want daar werd hij toch niet meer in de gelegenheid gesteld om te doceren?

Annabel Nanninga, FvD gemeenteraadslid Amsterdam: ’Van mij mag je de Holocaust best ontkennen. En als jij echt gelooft dat negers dommer en luier zijn dan witte mensen, waarom zou je dat niet mogen zeggen?’ Reactie: Mag ik dan ook zeggen dat Annabel Nanninga nog dommer en luier is dan negers? En dat ze nog steeds overtuigd is van de democratische bedoelingen van ene Hitler?

Baudet: ‘Weerman Gerrit Hiemstra van het NOS journaal moet ontslagen worden’. Reactie: Tja, het NOS journaal is een beetje ‘linkserig’ maar daar heeft Gerrit toch niks mee te maken? Och ja, natuurlijk Gerrit is volgens Thierry ook aanhanger van de klimaatkerk dus indoctrineert hij ons, Hollanders met het gif van de klimaatlobby. Sterk spel Thierry, de sympathieke weerman heeft volgens mij bij iedereen een streepje voor, slechte spindoctoring lijkt me. Én onsterfelijk belachelijk.

Yernaz Ramautarsing: ’Beste reden om geen orgaandonor te worden is de angst dat je organen naar antifa-tuig gaan en helpen om het Westen te ruïneren.’ Reactie: lekker solidair zou ik zeggen, deze opvatting houdt slechts het volgende in: ieder voor zich en God voor ons allen. Of zoals Jacobse en van Es – van Kooten en de Bie – vroeger al riepen: ’samen voor ons eigen’. Conclusie: egoïstischer en egocentrischer heb ik het nog niet meegemaakt.

Baudet: ’als ik mezelf terugzie, sprekend in de Kamer of in geschreven stukken, denk ik heel vaak: mijn God, wat is dit goed.’ Reactie: Amerikanen hebben een kernachtige kwalificatie voor dergelijk gedrag. ’If this guy had a vagina he only would fuck himself’. Toegegeven, een beetje plat, maar ’so much true’!

Baudet: ‘onze perfide elites hebben ons gasgeld besteed aan de gevolgen van de massa-immigratie’. Reactie: Zo langzamerhand begin ik Geert Wilders een acceptabel en genuanceerd politicus te vinden. Alles is relatief…….

Baudet: ’het Westen lijdt aan een autoimmuunziekte. Een deel van ons organisme – een belangrijk deel: ons afweersysteem, datgene wat ons zou moeten beschermen – heeft zich tegen ons gekeerd. Op elk vlak worden we verzwakt, ondermijnd, overgeleverd. Kwaadwillende, agressieve elementen worden ons maatschappelijk lichaam in ongehoorde aantallen binnengeloodst, en de werkelijke toedracht en gevolgen worden verdoezeld. Reactie: Met alle respect, maar dit begint al tegen Nazi prietpraat aan te schuren. Hadden de Duitse fascisten het ook niet over volksvreemde elementen en parasieten die de Arische gemeenschap aantastten?

Baudet: ’alleen wanneer we een volkomen vervreemding forceren kan de wereldrevolutie nog worden gerealiseerd. Vandaar de atonale muziek, de afschrikwekkende bouwsels die onze stadssilhouetten ontsieren, maar ook het enthousiasme voor massa-immigratie en politieke megaprojecten zoals de EU.’ Reactie: complete abracadabra, één ding kan ik er wel uit lezen namelijk dat die vervreemding wel eens veroorzaakt zou kunnen worden door ene Baudet. Die is nu al van zichzelf vervreemd……

Maar in het – recente – verleden sprak Baudet zich juist uit tegen een revolutie. Het door hem bepleite conservatisme was in zijn optiek immers ‘zoiets als de met water en bloemen gevulde vaas voorzichtig willen verplaatsen’. Reactie: aanvullende ’voetnoten’ over het verversen van water en het verwijderen van uitgebloeide bloemen ben ik niet tegengekomen waardoor slechts één conclusie rest: het Boeket à la Baudet zal verdorren. Blijft over het vaasje dat Mark Rutte in dankbaarheid zal aannemen………

Baudet: ’100 jaar geleden eindigde de Eerste Wereldoorlog. Maar na dit extreme bloedvergieten moest de échte Europese zelfdestructie nog beginnen. Honderd jaar culturele, demografische en geostrategische suïcide verder staat nu een generatie op die de beschaving weer wil revitaliseren.’ Reactie: De Eerste Wereldoorlog misbruiken voor eigen populistische doeleinden? Onderzoeksjournalist Sam Gerrits gaf wat mij betreft de meest treffende ’feed back’: ’de dood van 37 miljoen mensen aanwenden voor je eigen politieke doelen, in een tweet die volkomen uit leugens bestaat. Woorden schieten tekort.’

Baudet: ’de elite heeft een vooropgezet plan waarmee het Nederlands volk zal worden uitgewist. Nederlandse mensen worden doelgericht gemengd met andere volken opdat er nooit meer een Nederlander zal zijn’. Reactie: Baudetje is niet alleen ’stapeltjehemeldol’ maar nog paranoia ook!

Baudet: ’Het is tijd om te stoppen met de muntunie en de open grenzen, en daarna de EU te verlaten. We willen samenwerken en handel drijven – en dat kan uitstekend via de Europese Vrijhandelsassociatie, eventueel via lidmaatschap van de Europese Economische Ruimte, en uiteraard via tal van andere internationale verdragen. Maar de EU, de open grenzen en de Euro: daar moeten we vanaf. Reactie: de Europese Economische Ruimte is net zoiets als de ’oude’ Europese Gemeenschap, dus met vrij verkeer van personen, diensten, goederen en kapitaal. Open grenzen dus Thierry, wat is dit nu voor kosmisch gebazel? De Euro moet weg, moet de gulden dan weer terug? Misschien wil Baudet wel de aloude Deutschmark adopteren en van Nederland een Duits deelstaatje maken. Dan wil ik ook een naamsverandering voor hem voorstellen: ‘Theodor Bauer’. In de Duitse wandelgangen ook wel ’Weltmeister Testballon’ genoemd. Klaas Dijkhoff van de VVD zou er jaloers van worden……

Pleeg ik met bovenstaande karaktermoord op Thierry en zijn trawanten? Nee hoor, het is slechts een uitgebreide verwijzingbrief naar een door de wol geverfde psychiater. Helaas ben ik geen gediplomeerd huisarts. Dan schrijf ik binnenkort maar een aanbevelingsbrief voor Hiddema aan verpleegtehuis ’het tevreeden rookertje’ te Holwerd, zijn geboorteplaats. Hé, is dat niet het dorp van waaruit de boot naar Ameland vertrekt? Ik vrees dat het verplegend personeel hem alras een gratis bootkaartje verstrekt. Op het eiland kan hij dan op de duinen zijn quasi bijbelse popiejopietaal uitslaan richting de Noordzeegolven. Als Thierry ontslagen is uit de psycho-therapeutische kliniek kan hij de ijdeltuiterige Hiddema mooi gezelschap houden. Op de duin ernaast……Och, spindoctor Henk Otten nog vergeten! Die krijgt een baantje als dikke circusdirecteur bij het circus ’Transnistria’ te Chisinau. waar dat ligt? Moldavië.

 

Verwaandheid is Gods gave aan kleine mensen. (Bruce Barton Amerikaans auteur 1886-1967)

 

 

Om dit Baudet/FvD file te completeren hieronder nog wat teksten over de nieuwe hoogvliegers van de FvD. Hoop ik er aan bij te dragen dat de FvD’ers als laagvliegers zullen eindigen? Lijkt me niet nodig, de FvD is nu al een ongeleid projectiel gevuld met dynamiet. Ontploffing is een kwestie van tijd…….

 

Uit: MH 17? MH 13! 14 juni 2018

De overtreffende trap van walgelijkheid. Zo kun je de reactie van de ex KGB-er/potentaat Poetin op het eindrapport van het Joint Investigation Team (JIT) wel betitelen. Er was volgens hem uiteraard niets bewezen, die Oekraïnse bandieten hadden die BUKraket uit eigen stal natuurlijk afgeschoten en bovendien was Rusland niet betrokken geweest bij de onderzoekingen van het JIT. Plotseling geheugenverlies is de Russische president niet vreemd, volgens mij heeft de JIT hem vaker uitgenodigd deel te nemen aan de opsporing van de verantwoordelijken dan Tommy Cooper zijn ’famous Indian rope tric’ heeft gedemonstreerd.

 

Triest en hoogst ondergravend was ook de reactie van onze nationale clowns B&W – Baudet en Wilders – die in het parlement zich wederom weer onsterfelijk belachelijk maakten door tegen een motie te stemmen die Rusland verantwoordelijk stelt voor de MH 17 ramp. Nee, nee zeiden potjeslatijnspecialist Baudet en Ruslandkameraad Wilders, het kan natuurlijk niet zo zijn dat Rusland de zwarte piet reeds nu krijgt toegespeeld, omdat eerst maar eens de strafrechter zijn oordeel over deze zaak moet vellen. In het Kremlin kregen Poetin cum suis bijna een liesbreuk van het lachen.

 

Vooral van Baudet zou je toch kunnen verwachten dat hij weet dat de Tweede Kamer niet hetzelfde is als een strafkamer. Op basis van het JIT-rapport is de Tweede Kamer staatsrechtelijk alleszins gerechtigd om zich een oordeel aan te matigen betreffende de rol van de Russen bij deze dieptrieste tragedie. Staatsrechtelijke, civielrechtelijke en strafrechtelijke oordelen of beoordelingen staan uiteraard op zichzelf en mogen niet met elkaar verward worden. Op dit punt hadden de politici en allerlei andere specialisten en commentatoren wat mij betreft de nadruk moeten leggen. Net als immigranten had het duo B&W een wat uitgebreidere inburgeringscursus geadviseerd moeten worden. In plaats hiervan kregen ze aan de ene kant steun – bijvoorbeeld van Frits Bakker, voorzitter van de Raad van de rechtspraak – aan de andere kant boze emotionele oprispingen van de CDA patriciër Buma. Met weemoed denk ik terug aan koning H.A.F.M.O van Mierlo die de vloer had aangeveegd met dergelijke blagen. Eerder was Baudet van mening dat de MH 17 ramp mede was veroorzaakt door de CIA. Ik heb begrepen dat Thierry zich tegenwoordig ook toelegt op het schrijven van fictie. Bij hem is het ’truth is stranger then fiction’ ……

 

 

 

 

Uit: Baudet’s en Orbán’s nasynchronisatie 2 februari 2019

DAN NOG EEN POLITIEKE WAARSCHUWING. Eerst begin ik met twee uitspraken, de eerste is echt gedaan door een mensch van vleesch en bloede, de tweede is van mijzelf, een  Nederlands/Hongaarse ’alien’ van vleesch en bloede. Henk Otten – de spindoctor en inmiddels lijsttrekker voor de Eerste Kamer van het Forum voor Democratie – is verantwoordelijk voor het volgende statement recent gedaan tijdens een interview met de Volkskrant: ’we – het FvD – zijn eigenlijk een mediabedrijf met een politieke tak’. Ok, dan mijn statement: ’het Hongaarse Fidesz is eigenlijk een politieke partij met een mediatak.’. Hieronder zal ik de twee uitspraken ’wetenschappelijk’ duiden.

Henk Otten is een typische ’Zuidas’ dealmaker die overigens nog steeds trots is op zijn ’boerenzoonachtergrond’ uit Drenthe. Hij was het die volgens eigen zeggen telecommunicatiebedrijf Ben aan T-mobile vepatste: ‘Ik verkocht Ben aan T-mobile, was betrokken bij de beursgang van KPN, op m’n dertigste deed ik de deal waarbij France Télécom Casema overnam.’ Zo maar even een uitspraak van de ’mediastrateeg’ Otten in de Volkskrant. Vooral het begin vind ik ’interessant: ’IK verkocht Ben etc etc.

Spindoctor en ’meesterjurist’ Otten manipuleerde de statuten van de Fvd op zodanige wijze dat de voordracht voor een nieuw bestuurslid pas verhinderd kan worden als tweederde van de partijleden aanwezig is op de Algemende LedenVergadering. Als Otten kritische ’feed back’ krijgt op deze ’democratische’ regelementen is zijn reactie ’dat sommige leden van FvD nu eenmaal te snel willen’. Proef ik daar niet nu al een verschil tussen eerste en tweede rangsleden? Wis en waarachtig wel! Die Otten heeft gewoon geen ’sjoege’ van de term ’democratie’. Maar goed, hij komt zoals hij steeds maar weer benadrukt uit Drenthe dus: ’doe maar gewoon, dan doe je gek genoeg’! We zijn natuurlijk allemaal gewoon, de één is alleen ’meer’ gewoon dan de ander. Hoe heette die oudste varkenskop in het boek ’animal farm’ ook maar weer? ’Old Major’, die droomde over de revolutie maar zou deze zelf niet meer meemaken…..

Otten – zeg maar de ’John de Mol’ uit het noorden des lands – acht zichzelf een kind van de huidige mediatijd. Hij vindt – als lijsttrekker voor de Eerste Kamer – de ’mediakant’ eigenlijk ook leuker en met die ’kant’ gaat het ook crescendo. Mediamagnaat Otten somt op: ’We hebben nu een Facebookkanaal waarmee we miljoenen mensen bereiken, soms in een week wel een paar miljoen. We creëren onze eigen content met filmpjes en het nieuwe boek van Theo (Hiddema, red.) verkopen we in onze webshop. We zijn eigenlijk een mediabedrijf met een politieke tak.’ Praatte de Volkskrant hier überhaupt wel met een senator in spé? Domme vraag, natuurlijk niet, het betreft hier gewoon een ordinaire in Rotterdam verdwaalde havenbaron die zogenaamd trots is op zijn Drentse ’roots’.

Als laatste. Op de website van de FvD is het volgende partijstandpunt te ontwaren: ’Het is tijd om te stoppen met de muntunie en de open grenzen, en daarna de EU te verlaten’. De Volkskrantreporter vroeg naar Otten’s mening over de Europese Unie waarop hij het volgende antwoordde: ‘We willen een assertiever beleid richting Brussel.’ Ik vind het verstandiger nu te stoppen met het onderwerp ’Henk Otten’, ik meen inmiddels enkele pukkeltjes op mijn hoofdhuid aan te treffen…

 

Bidet van Baudet

15 februari 2018

ONDERSTAANDE COLUMN IS GESCHREVEN OP BASIS VAN DAADWERKELIJK GEDANE UITSPRAKEN VAN BAUDET IN DE MEDIA, VANDAAR DAT IK GEEN GEBRUIK MAAK VAN  ”  ” TEKENS

Thierry Baudet’s stamvader was een Belg, althans hij kwam uit een plaats die nu in België ligt. Hij vluchtte naar noorderlijk gelegen gebieden om zo onder de Franse militaire dienst uit te komen. De opa van Baudet nam het op voor de Zuid-Molukse treinkapers van de Punt en Wijster. Eigenlijk is Baudet dus gewoon een immigrant met familieleden die dienst weigerden en/of er terroristische denkbeelden op na houden. Warme gevoelens koesteren voor Zuid-Molukkers  is volgens Baudet geheel terecht, want Zuid-Molukkers zijn Aziaten en die hebben een hoger IQ dan Europeanen, dus zijn ze als partners eerder acceptabel. Bovendien maken de Zuid-Molukken geen deel uit van de Europese Unie, waar Nederland stante pede uit zou moeten stappen. Uit briefwisselingen van Baudet blijkt dat indien iemand pro Europese Unie is, dit niet alleen onterecht is, maar tevens een schande. Voordat Baudet met zijn nieuwe Molukse partners gaat praten adviseer ik hem eerst te buurten bij zijn gewaardeerde vriend de rabiate racist Taylor, het kan zijn dat deze het contact met deze lieden ontraadt, want ja, het zijn geen blanken, he.

In ieder geval is reizen naar Ambon voor Baudet geen enkel probleem, want hoe meer vliegen hoe beter, klimaatverandering – als daar al het geval van is – heeft namelijk zeer waarschijnlijk niets met menselijk handelen te maken. Communicatie in het latijn op Ambon zal, naar ik aanneem niet veel resultaat opleveren. Geen nood, in het Nederlandse parlement kan Baudet zijn Latijns ei wel kwijt, helaas maakt hij veel grammaticale fouten, potjeslatijn dus. ’Het vlaggenschip – waar hij fier aan het roer staat – van de renaissancevloot ligt reeds gereed om uit te varen’ debiteert  Baudet in het latijn in de Tweede kamer. Dat wordt dan per schip  gelukkig een lange reis naar Ambon – hebben we in ieder geval een paar weken geen last van Thierry -, maar ik vrees toch dat het Singapore Airlines wordt. Op Ambon vertelt hij de eilandbewoners gaarne waaraan het Romeinse rijk te gronde is gegaan, namelijk rassenvermening. In de glorietijd van de Romeinen hadden deze een veel meer Noord-Europees uiterlijk, daarna werden ze donkerder, eigenlijk was er geen etnische Romein meer over, vandaar de ineenstorting. Verder komen in zijn betoog nobelprijswinnaars aan de orde, die zijn veelal blank – sorry, wit, ik zal deze fout niet meer maken – en dat is zeker geen toeval. Overigens houdt hij zijn praatje op het Zuid-Molukse eiland – net als eerder in het Nederlandse parlement – in militair vest, uiteraard kogelvrij, want je weet het maar nooit met die nakomelingen van KNIL-militairen.

Op de terugweg bestelt Baudet bij de stewardess meursault, zijn favoriete witte wijn, waarschijnlijk vanwege de eerste lettergreep. Deze blijkt helaas niet op voorraad waarop Baudet zich tevreden stelt met een Grand Marnier likeurtje en een watertje. Onderuit gezakt bespreekt hij met secondant Theo Hiddema – ja, die laat zulke reisjes niet glippen – zijn aangifte wegens smaad tegen minister Ollongren. Die Hiddema weet als ervaren advocaat dat de aangifte geen enkele kans van slagen heeft, maar ja hij zit niet als advocaat in de kamer, de ijdele populist uithangen past veel beter in zijn straatje.

Volgens mij kan die hele Baudet Hiddema geen mallemoer interesseren, hij geniet met volle teugen van zijn ’glorious moments’ en neemt die poppekast van het Forum voor Democratie voor lief. Als er maar gedeclareerd kan worden, denkt hij, tuchtrechters zoals in het verleden, kunnen hem nu niet meer berispen als Kamerlid. Hiddema ontvangt de Herald Tribune – er blijkt geen Telegraaf te zijn –  van de stewardess en legt deze zuchtend naast zich neer. In het TV-programma ‘dit was het nieuws’ liet hij al blijken totaal niet op de hoogte te zijn van de dagelijkse actualiteiten, ach, als je maar een mentholsigaretje kan opsteken zal hij gedacht hebben. Hiddema is al snel flauw van het aangifteverhaal en verzoekt Baudet een ander onderwerp aan te roeren.

Ok zegt deze, luister Theo, het gaat erom dat we uitstralen ’chateaubriand ou rien’ te willen zijn, dan halen we bij de volgende verkiezingen zeker 50 zetels. Beetje rustig zegt Theo, bij de laatste Tweede Kamerverkiezingen rekende je op 20 á 22 zetels en kijk eens wat ervan geworden is. Je denkt te klein, gaat Baudet gedreven verder, zag je de mediaaandacht die we kregen toen ik bij dat eerste nationaal debat voor de verkiezingen ons kandidaat-raadslid naar het podium dirigeerde, O, mijn god wat was dat goed! Hiddema meldt na deze zelfverheerlijking dat hij plotseling last heeft van homeopatische verdunningsverschijnselen en spoedt zich naar het toilet. Ondertussen geeft Baudet verongelijkt zijn zalmgnocchi terug aan de stewardess met de aanmerking dat naar zijn mening  de verhouding zalm/gnocchi niet juist is EN bijt hij haar toe: mijn meningen zijn feiten, hoor.

Baudet is na zijn derde Grand Marnier in vorm gekomen, de weer aangeschoven Hiddema moet nog een hele gifbeker leegdrinken. Luister Theo zegt Baudet, ik ben de enige die in Nederland en overigens ook daarbuiten  de politiek kan veranderen, daarom moet ik wel premier worden, terwijl ik het eigenlijk niet wil. Gelukkig  voor Hiddema duikt het toestel in een tropische storm en door de turbulentie heeft Baudet ineens geen praatjes meer. Hij mompelt nog dat hij de VVD echt wel een kutpartij vindt maar daar blijft het bij. Veilig landt het toestel op schiphol, Baudet heeft haast, want hij moet naar de Tweede Kamer om een debat bij te wonen. Bij aanvang blijkt hij zich niet ingeschreven te hebben, geen nood, de kamervoorzitter helpt hem een handje. Vervolgens wil hij mondeling een motie indienen, wat protocollair niet mogelijk is, ook dit wordt met wat gekrabbel opgelost.

Een gewaardeerde kwaliteitskrant had het laatst over de intellectueel Baudet. Intellectueel? Is er bij hem sprake van brede algemene ontwikkeling? Hij herkent van Kooten en de Bie als Jacobse en van Es niet eens als hij – samen met Hiddema –  met deze lieden door een journalist wordt vergeleken. Met hedendaagse popmuziek heeft hij ook al niks, wel alles met klassieke muziek. Een intellectueel heeft doorgaans ook een goed ontwikkeld beoordelingsvermogen, gezien voorgaande zet ik daar wel een paar voorzichtige vraagtekens bij. Overigens lijken Baudet en Hiddema naar mijn bescheiden mening meer op Snuf en Snuitje of Snoeffel en Gaffel uit de Suske en Wiskestrip dan op Jacobse en van Es. Dit laatste duo had overigens vast wel meegedaan aan de algemene politieke beschouwingen in de Tweede Kamer. Tedje van Es had het waarschijnlijk BOVEN zijn waardigheid gevonden om een goed plan in te dienen. Bijvoorbeeld? Samen voor ons eige!

Baudet is nog steeds een gemankeerde, zwaar gepeste middelbare scholier die zijn revanche wil halen op alles en iedereen en bovendien nog nooit naar de aarde is afgedaald. Ik herken dit zeer, maar hiervoor bestaan professionele behandelingen, ik heb ze ook ondergaan…

Salut, je maintiendrai en ora et labora!

Thierry Baudet: dossier van een narcistische fopintellectueel” bejegyzéshez egy hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s