Tommy Wieringa, Neerland’s grootste Nationalist

wieringa

Schrijver Tommy Wieringa is een prima schrijver en dito mediapersoonlijkheid. Met zijn kritische kale kop gaat hij inmiddels ook moreel tekeer in zijn columns wekelijks gepubliceerd in NRC. Natuurlijk als ’progressieve’ kosmopoliet met een onvermijdelijke grachtengordelinslag. Als ik hem kernachtig zou moeten omschrijven kom ik op het volgende: een omgekeerde Pim Fortuyn.

Ten aanzien van Tommy heb ik een ambivalent gevoel. Aan de ene kant heb ik hem voor eeuwig in mijn hart gesloten vanaf het moment dat hij tijdens een gezellig samenzijn van alle Nederlandse burgervaders zijn visie op de ’Telegraafaanslag’ ontvouwde. Er was een auto tegen de pui van de Telegraafredactie ’geparkeerd’ en Wieringa was van mening dat deze actie de volgende kwalificatie verdiende: ’dat werd tijd’. Al die superhypocriete Telegraafjournalisten riepen moord en brand maar de schrijver gaf geen krimp. Wat mij betreft werd hij Olympisch kampioen humor toen hij reageerde op de opmerking van Youp van ’t Hek, die jaloers meldde dat hij graag Tommy’s uitspraak voor zijn rekening had genomen. Waarop Tommy weer reageerde met de opmerking dat de grap achteraf dan toch niet zo goed was als hij dacht…….Als Youp zijn uitlatingen al grappig gaat vinden is het einde zoek, zoiets. Geniaal!

Maar wat schetst mijn verbazing, in zijn laatste column breekt Tommy een lans voor de Nederlandse taal. Deze dreigt definitief verloren te gaan, cultuurland Nederland is in zwaar weer! Maar, als eerste wil ik U wat citaten van de kale schrijver onder de aandacht brengen die zijn internationaal/kosmopolitische kant laten zien om te eindigen met een aantal uitspraken die de schizofrenie van Tommy aantoont. Uiteraard gelardeerd met mijn onoordeelkundige commentaar. Bipolariteit in optima forma!

’Boetes zijn in Nederland voor iedereen gelijk, maar daarmee nog niet eerlijk, want de rijke en de arme overtreder worden niet proportioneel belast. De boetes die de een gemakkelijk kan betalen, zijn voor een ander een ondraaglijke last.’ Reactie: Och ja laten we die arme Jan met de pet toch beschermen, voor hem is het een beetje minder strafbaar om door rood te rijden dan voor die uitbuiterige zakenman. Helaas zijn de consequenties voor de persoon die wordt geplet onder de autowielen hetzelfde: hij/zij is dood…….

’Ballonnen, vaasjes: bij de grootste partij – VVD – van het land houden ze van omsloten, lege ruimtes. Van zichzelf inhoudsloos’. Holle vaten. Reactie: Daar zou ik aan willen toevoegen dat de lange termijnvisie van de VVD is te vergelijken met een donut: van binnen ledig.

’Waarom faciliteer je – Mark Rutte –  principieel de neoliberale zwendel en het meedogenloze aandeelhouderskapitalisme?Reactie: het is bijna een echo van die andere hypocriete oude Fidel Castrofan Harry Mulisch. Wordt het geen tijd Tommy, om zelfgenoegnaam in het Amsterdamse hotel ’Americain’ in een fauteuil plaats te namen inclusief pijp en een glas whisky? Van daaruit betuigde Harry ook altijd zijn solidariteit met het Cubaanse volk.

’Toen de Central European University – CEU -van George Soros deze week bekendmaakte Boedapest te verlaten vanwege aanhoudende treiterijen van de Hongaarse regering, gingen mijn gedachten terug naar het Duitse Waddeneiland Borkum.’ Terzijde: Al in 1897 verklaarde Borkum zich trots ’Judenfrei’. Reactie: impliciet beweert Wieringa hiermee dat de Orbánregering virulent antisemitisch is. Dit terwijl in Hongarije relatief de meeste Joden wonen – van alle EU landen – en nog vreedzaam leven ook. In Boedapest heb ik nog niet over vernielingen van Joodse restaurants gelezen, in Amsterdam wel…..Weet je, Tommy wie overigens die anti-Soros campagne bedacht heeft? De heren Birnbaum en Finkelstein, Amerikanen met een Joodse achtergrond. Naar mijn mening genereren de achtergrond en de spindoctoring van deze heren pas echt antisemitische gevoelens bij (latent) fout volk. Hoe vaak heb ik de volgende reactie al niet gehoord: zie je wel, Joden naaien Joden, ik heb het altijd al gezegd. Wieringa meent in de treiterijen van de Hongaarse regering populistisch antisemitisme aan te treffen. Maar in feite heeft het wegpesten van de CEU niets met antisemitisme te maken, maar alles met ‘Orbánistische machtspolitiek.

’Misschien moeten we het fascisme intussen beschouwen als een courante Europese politieke stroming, die nu eens hier en dan weer daar opduikt. Soms in versneden vorm, soms verdund; in eigen land kruidt Thierry Baudet zijn gedachtegoed met snufjes fascisme’. Reactie: goedkope grachtengordelborrelpraat van een wel erg zelfgenoegzame schrijver. Thierry Baudet is een fopintellectueel maar hem met fascisme in verband brengen? Het probleem met de linkse culturele ’correcte’ elite in Nederland is dat door te pas en te onpas te strooien met duistere echo’s en uitdrukkingen uit het verleden die elite zélf bijdraagt aan de polarisatie in Nederland. Juist van deze ’groep’ zou je iets meer gezond verstand kunnen verwachten. Nee, dus…….

’In Oostenrijk walste de minister van Buitenlandse Zaken op haar bruiloft met eregast Poetin, in Hongarije werden pers en rechtspraak verder afgeknepen, en terwijl de EU een artikel-7-procedure tegen Hongarije opstartte ging Orbán doodleuk op bezoek in Moskou. Italië dreigde de afdracht aan Brussel te staken als er niet een gezamenlijke oplossing kwam voor bootmigranten en lapte kort daarop de Europese begrotingsdiscipline aan zijn laars, opgeluisterd met lichtzinnige dreigementen over een exit’. Reactie: dit is zo’n beetje het ‘cherry picking’ van Wieringa over (EU) landen oost- en zuidwaarts van het kikkerlandje. Neerbuigend vanuit die Harry Mulischfauteuil in hotel Americain. Het wijzende vingertje blijft zelfs omhoog als Tommy aan zijn single malt Scotch whisky nipt. Hiernaast is Tommy niet goed geïnformeerd: de artikel 7 procedure is – nog – niet opgestart tegen Hongarije. (maar dat mag van mij wel hoor!)

’Klaas Dijkhoff bepleitte in het Algemeen Dagblad dat criminelen in probleemwijken dubbel zo hard bestraft moeten worden, en bracht zo de officieuze partij-ideologie van klassenjustitie, discriminatie en ordinaire treiterij aan het licht’ Reactie: Bij Tommy krijgen deze criminelen daar dan waarschijnlijk wel weer een voordeeltje voor terug. Een dikke portemonne zullen deze boeven – officieel – wel niet hebben, dus hun snelheidsboetes zullen bij Tommy veel lager uitvallen dan voor die uitbuitende zakenman in ’zijn dikke bak’. Kijk: dat is nu eerlijk salonsocialisme! Natuurlijk moet Dijkhoff’s plannetje naar de prullenbak worden verwezen, maar Tommy komt niet met alternatieven. alleen maar met mooi proza…..

Tot zover de elitair/hypocriete kant van de kale schrijver. Gelukkig heeft Tommy ook nog een bipolaire ’andere kant’. Van voorgaande begon ik al wat triestig te worden tot ik het meest recente artikel van Tommy onder ogen kreeg. Et voilà: de zon ging weer schijnen! Alleen de titel al is hoopgevend: Vergeten Koninkrijk. Daar gaan we!

’Het is altijd een schok terug te keren naar een land met zoveel dédain en onverschilligheid over de eigen taal. We zouden het Nederlands het liefst onmiddellijk vervangen door het Engels. De eigen taal is een obstakel, een onpraktisch anachronisme. Alsof we ons ervoor schamen’. Reactie: Dit gaat er zelfs bij Mozart Wilders in als God’s woord in een ouderling.

’Het besluit van de VU Amsterdam – om de studie Nederlands af te schaffen – staat voor iets groters: de algemene afkeer van wie we zijn en de taal waarin we dat tot uitdrukking brengen. Holland schafft sich ab. Over het verdwijnen van de nationale vogel de grutto maken we ons drukker dan over het verdwijnen van onze taal en, op termijn, onszelf. Onze innerlijke dood heet cultuurarmoede’. Reactie: daarbij voeg ik nog aan toe de druktemakerij over de af te schieten hertjes in de Oostvaardersplassen. Het zou me niet verbazen als die dierenactivisten zich na hun protest naar de plaatselijke Jumbo super snellen om de kiloknaller kipfilet aan de kassa af te rekenen. Hoe die kip haar leventje heeft geleden onttrekt zich aan het netvlies van de dierenactivisten en is dús irrelevant.

Na de vloed, gereduceerd tot een landje ter grootte van Kosovo, zullen we de Duitsers beleefd verzoeken ons te accepteren als zeventiende deelstaat’. Reactie: ik vraag me af of de Duitsers ons dat verzoek zullen doen, misschien wordt het wel een Anschluss……

Tommy Wieringa kan volgens mij wel een grijpstuiver bijverdienen, de PVV overweegt naar verluidt om het kale hoofd van Tommy te laten figureren op verkiezingsplakkaten. Alleen akkoord geven, Tommy, als je foto naast de blonde man uit Venlo wordt geplaatst. Én eisen dat de titel van je artikel – VERGETEN KONINKRIJK – met sierlijke oranje letters er boven wordt geprint.

Tot slot wens ik Tommy sterkte toe met zijn schizofrenie en bipolariteit, bovendien hoop ik vurig dat hij wordt geïnjecteerd met een forse dosis relativeringsvermogen. Dat is een kordaat middel tegen hypocrisie. Ik heb zelf ook wel eens van deze injecties mogen krijgen. Hebben ze geholpen? Ik vrees van niet…….

’Ik ken iemand die, moe van alle vulgaire snelheid, disruptie en omwenteling, stilaan veranderde in een romantische conservatief. Een natuurlijke reactie.’ Met deze laatste zinsnede van Wieringa wil ik afsluiten. Maar gaat het hier eigenlijk niet over jezelf Tommy Wieringa? Of over een deel van jezelf?

Hypocrisie is als bloed, het stroomt door iedereen.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s