Frans Timmermans speelt niet meer de eerste viool en bovendien vals!

mini vioolist

Wie was die eregast nu bij het afgelopen weekeinde gehouden MSzP congres in Boedapest? De ‘Spitzenkandidat’ Frans Timmermans als kandidaat van de ’Europese’ progressieven als opvolger van Jean-Claude Juncker óf de Europees Commissaris Timmermans die Hongarije ’ambtshalve’ aandoet? Het antwoord laat zich raden. Vorig jaar besloten Juncker en Timmermans met een één-tweetje dat de regel die bepaalt dat Europese Commissarissen geen politieke campagnes mogen voeren gedurende hun zittingstijd maar eens geschrapt moest worden. Daarmee kreeg Timmermans vrij baan om ’links Europa’ op de kaart te zetten – of proberen op de kaart te zetten – en daarmee hebben voornoemde heren het gezag van de Europese commissie  – verder – verzwakt.

Is het immers niet zo dat Europese Commissarissen de Europese Unie vertegenwoordigen en zich niet mogen laten verleiden om op te komen voor deelbelangen? Onder deelbelangen vallen bijvoorbeeld het in eerste instantie opkomen voor het ’eigen EU land’, maar al helemaal het ondersteunen van een bepaalde politieke groepering. Die Timmermans is niet uitgezonden naar Brussel door zijn ineengekrompen PvdA maar door de EU lidstaat Nederland! Als rode olifant banjert de Limburgse ’Frenske’ door de Europese politieke porceleinkast, het zal hem allemaal een zorg zijn. Wat heeft de volgens eigen zeggen ’immer solidaire’ Spitzenkandidat eigenlijk uitgevoerd in Boedapest? Hieronder enkele gebeurtenissen en uitspraken met betrekking tot het bezoek van Timmermans aan zijn Hongaarse socialistenbroeders. Mijn pen brandt al van enthousiasme om het bezoek van Frans van commentaar te voorzien.

De ’Spitzenkandidat’ rekent erop ’dat de MSzP niet innig gaat samenwerken met de Jobbik. Zeker is dat hij persoonlijk een gezamenlijk optrekken met de Jobbik altijd uit zou sluiten’.

Reactie: de gezamenlijke burgemeesterskandidaat van de partijen MSzP en Párbeszéd Gergely Karácsony meldt vorige week in een TV interview dat de uitspraak van Jobbik parlementariër Márton Gyöngyösi’Hongaarse staatsburgers en parlementariërs met een joodse achtergrond die potentieel staatsgevaarlijk zijn voor Hongarije dienen geregistreerd te worden’ – niet als uiting van antisemitisme/nazisme gekwalificeerd kan worden. Deze ’kwalificatie’ trok Karácsony schielijk in voordat Timmermans voet op Hongaarse bodem zette. Ágnes Kunhalmi – de altijd bepoederde – MSzP parlementariër meldt voortdurend dat de oppositie in gezamenlijkheid moet strijden tegen het Orbánregime. Verregaande samenwerking met onder andere Jobbik is haar devies. Dit ondersteunt ze nog eens met de bevestiging van een gezamenlijke oppositielijst  voor de gemeenteraadsverkiezingen in het najaar 2019 – met de Jobbik – in onder meer de steden Szeged en Szombathely. Bertalan Tóth, de MSzP fractievoorzitter en lijsttrekker/lijstduwer van de socialisten voor de komende Europese verkiezingen roept tijdens een anti regeringsdemonstratie afgelopen december op tot één gezamenlijk kieslijst van de oppostie voor diezelfde EP verkiezingen. Hoezo geen innige samenwerking? Hoe noemde hopman Orbán deze triestheid ook ? Juist, politieke pornografie. Timmermans heeft nu ook een rol gekregen in deze ’P-film’. Een ’Oscar award’ waardig.

De ’Spitzenkandidat’ meldt dat de onlangs gewijzigde Hongaarse arbeidswet weknemers verplicht  400 extra overuren te draaien en dat deze pas na drie jaar uitbetaald worden. Voorts meldt hij met waarschuwende blik in de TV camera dat de Europese Commissie gaat onderzoeken of deze ’slavenwet’ in de Europese Unie rechtens door de beugel kan.

Reactie: een vorm van wel zeer goedkope stemmingmakerij. Timermans weet donders goed dat er helemaal geen sprake is van een ’slavenwet’, er is geen sprake is van verplichte overuren. Normale overuren worden netjes aan het eind van de maand betaald, de opmerking over loonuitbealing na 3 jaar is al helemaal gratuit. ’Frenske’ doet ordinair mee met het wolvengehuil in het Hongaarse socialistische bos, terwijl één van zijn ambtenaren hem al lang verteld heeft dat met de gewijzigde arbeidswet Hongarije zich netjes in de middenmoot van de EU landen bevindt. Althans als hij enigszins acht slaat op de feed back van zijn ambtenaren. Die middenmootpositie past als een op maat gemaakt pak bij een relatief nieuwe EU lidstaat als Hongarije. Maar het allergoedkoopst is de opmerking van de ’Spitzenkandidat’ dat de Europese Commissie wel eens even gaat checken of de gewijzigde arbeidswet voldoet aan de Europese regels. Driewerf schande!

De ’Spitzenkandidat’ vindt dat de lonen van de Hongaarse werknemers snel naar het niveau van de Duitse werknemers getild moet worden. Als pregnant voorbeeld noemt hij de werknemers van Audi. Timmermans beargumeenteert zijn stelling met ’zijn’ feit dat het leven voor de Hongaarse burgers bijna net zo duur is als voor de Duitse…..

Reactie: Nu stonden de socialisten in Nederland al historisch te boek – Joop den Uyl! – als potverteerders, maar dit?! Duitse Audi werknemers verdienen inderdaad veel meer dan hun Hongaarse collega’s en dat is ook één van de hoofdredenen dat deze Duitse autofabrikant – en recent nog BMW – heeft besloten zijn productie deels naar Hongarije over te plaatsen. Als Timmermans’ ’salarisdroom’ uitkomt verdwijnen de meeste multinationals, nee vluchten deze binnen ’no time’ naar een andere locatie. Bijvoorbeeld naar Roemenië of Bulgarije, of China! Macro economisch heeft ’Frenske’ er geen jota van begrepen, maar verantwoorde omgang met economie/financiën is nooit een socialistiche ’stronghold’ geweest zullen we maar zeggen…..

Voorts vraag ik mij af of de bebrilde ’Spitzenkandidat’ wel eens een bezoekje heeft gebracht aan een Duitse en Hongaarse supermarkt. Zou hij weten wat het verschil is tussen de aanschafprijs van een pak melk, een kilo varkensgehakt of een kilo wit brood? Of wat de huurprijzen zijn van woningen in Wolfsburg Duitsland – VW/Audifabriek –  en Győr – Audi fabriek – Hongarije. Wat zegt U? Timmermans consumeert nooit varkensgehakt? ’Oh, ja, ach so’! Ten aanzien van de energieprijzen ’had’ Timmermans wel een punt want die waren in vergelijking met Duitsland zelfs erg hoog. Maar hoe kwam dat ook maar weer? Waren het niet de Hongaarse socialisten die in de jaren 1994-1998 uitverkoop hielden door als linkse regering energiebedrijven voor een habbekrats aan onder andere Duitse bedrijven – E.ON – te verpatsen? En dat niet alleen, de Hongaarse socialisten meenden Jan met de pet een groot voordeel te gunnen door die ’E.ON’s’ het wettelijk mogelijk te maken meermalen per jaar een prijsverhoging te laten doorvoeren. Ik vrees dat Timmermans een dergelijke handelswijze vast weer met zijn repeterende dooddoener zou hebben begeleid: ’we moeten solidair zijn, beste kameraden’. Inmiddels zijn de energieprijzen voor Jan met de pet met ’double digit’ procenten gedaald. Wie hiervoor verantwoordelijk is geweest? De regering Fidesz-KDNP, zoveel is zeker.

De ’Spitzenkandidat’ eist dat de Hongaarse regering persvrijheid toestaat op een MSzP congres waar de fractievoorzitter Bertalan Tóth het statement van Timmermans nog eens onderstreept door te wijzen op de laakbare mediastrategie van de ’post-fascistische’ Orbánregering.

Reactie: Ik ben de laatste die zal ontkennen dat er in de Hongaarse mediawereld geen staatsinvloeden te ontdekken zijn. Timmermans had zijn grieven op het mediadossier gedeatailleerd kunnen ontvouwen in een interview met de MTV, de Hongaarse staatstelevisie. De uitnodiging hiervoor had hij al op zak, maar de ’ultieme’ democraat koos ervoor een exclusief interview te geven aan de ’muppetshow’ reporters van ATV. Deze ’oppositie-zender’ – grotendeels gefinancierd door sektaristen van de Pinkstergemeente – gaf het gewenste podium aan Frans. Ongehinderd – door enige kennis en kunde en tegengas van ATV – kon de ‘Spitzenkandidat’ zijn denkbeelden voor een democratischer Europa en Hongarije etaleren. Een ongekend staaltje hypocrisie.

De ’Spitzenkandidat’ kondigt bij aankomst in Boedapest aan dat hij in gesprek gaat met de Hongaarse gymnasiaste Blanka Nagy die hij een uitstekend jeugdig boegbeeld noemt als vertegenwoordigster van de Europese democratische waarden.

Reactie: Deze Blanka wordt door alle oppositiepartijen – vooral de MSzP – op handen gedragen. Zij was het die tijdens allerhande anti regeringsdemonstraties Orbán en de Orbángetrouwen de maat nam. Nu ja, de maat nam? De extreem lelijke woorden en uitdrukkingen die deze ’dame’ in de mond nam, sommige daarvan kende ik zelfs niet eens. Één grote vullis- en vuilspuiterij, niet te geloven! In een eerder artikel heb ik Blanka’s wanvertoningen reeds aangehaald, twee voorbeelden van haar uitspraken zal ik nog éénmaal citeren. Niet omdat ik de goedkope populist wil uithangen, nee, hiermee wil ik aangeven tot welk niveau Frans Timmermans zich heeft verlaagd. ’De huidige regering is een kwaadaardige tumor, de kankercellen bedreigen nu ook de gezonde delen van de Hongaarse samenleving’ en ’de partij Fidesz is het uiteinde van de endeldarm van de Hongaarse samenleving’. Tot zover de voor ’fatsoen’ opkomende Blanka Nagy. Frenske, Frenske, Frenske…. Probeer je op deze manier nog wat extra stemmetjes te winnen voor de kandidaten van je broederpartijtje uit Hongarije? Ik hoop niet dat jouw ondersteuning voor deze grenzeloze platvoersheid een voorbode is van het vervolg van je ’Spitzenkandidat’ campagne.

Tot slot kan ik niet anders concluderen dat Frans Timmermans zich niet alleen bewijst als een ’Brusselse ’salonsocialist’, maar tevens als een politicus die niet vies is van goedkope stemmingmakerij en populistisch ’arbeideristisch’ gezwets. Eigenlijk is Frans verworden tot een ’niet salonfähige salonsocialist’! Hij speelde tot voor kort nog de eerste viool in Europa, ik vrees  dat hij spoedig verder mag als straatmuzikant. Maar ik werp geen Euro in zijn vioolkist. En ook geen Hongaarse Forint! Ook niet als Frans met zijn slecht gestemde viool en met moedeloos gezicht ’ne me quitte pas’ van Jacques Brel begint te strijken? Nee ook dan niet. Maar Frans heeft toch voortdurend gezegd dat hij ’Spitzenkandidat’ wilde worden vanwege zijn groot ’commitment’ voor de ’gemeenschappelijke Europese waarden’? Tja, hoe moet je hier nu op reageren? Ik heb er lang over nagedacht tot ik de volgende uitspraak tegenkwam:

Jij en ik hebben nog nooit democratie gezien; alles wat we hebben gezien is hypocrisie. (Malcolm X Amerikaans activist 1925 – 1965)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s