Tomeloze Tusk 2.0

tusk

Zowel op Twitter als in een gezamenlijke persconferentie met de Ierse premier Varadkar meende de Pool Donald Tusk – voorzitter van de Europese Raad – de volgende Brexitduit in het zakje te moeten doen:

dat ik me afvraag hoe die speciale plaats in de hel eruitziet voor degenen die de Brexit hebben aangemoedigd, zonder een idee te hebben hoe dat zou moeten gebeuren”.

De Ierse premier stak zijn (leed)vermaak zichtbaar niet onder stoelen of banken en meldde na afloop van de persconferentie enigszins ’besmuikt’ aan Tusk dat dit ’gedonder in de glazen’ zal geven in de Engelse pers. Waarop de zelfverzekerde Tusk slechts instemmend kon knikken. ’Lekker puh foolish Brexiteers’ moet tomeloze Tusk gedacht hebben. Hè, hè, we hebben er nota bene een Rooms-Katholieke Pool voor nodig die die Engelsen eens een keer een koekje van eigen deeg geeft. Nu ja, Rooms-Katholiek? Hij trouwde pas ’in de kerk’ in 2005 toen hij een gooi deed naar hetPoolse presidentschap. Op dat moment was hij al 27 jaar getrouwd. Wel met dezelde vrouw. Dat dan weer wel……

Op het mistige Engelse ’eilandenrijk’ was men niet geporteerd van de schrobbering van de ’vrome Poolse Vaticaansupporter’, vooral de Engelse boulevardpers sprak er schande van. En de rest van de pers dan? Welke rest? Ook in het Engelse parlement waren die versteende Stonehenge fossielen ’not  amused. no Sir!’. ‘So what’ zou ik zeggen. De leukste reactie kwam nota bene van de Brexiteerkampien EU parlementariër Nigel Farage: ’ Na de brexit zullen we vrij zijn van niet verkozen, arrogante pestkoppen als U – Tusk – , dat lijkt mij de hemel.’ Hemel of hel? In ieder geval bevinden zich de gemankeerde Engelse nostalgische kolonisme-afgevaardigden zich al in het vagevuur.

De als een op stoom geraakte stoomtrein Tusk was in het verleden al eens verantwoordelijk voor gepeperde uitspraken. In het archief van mijn columns vond ik nog een leuke van vorig jaar. Hieronder…..

Donald Tusk heeft niet veel op met zijn naamgenoot in the White House. Trump deed al in de verte denken aan een stripfiguur – van dichtbij ook trouwens – maar Tusk heeft onze ’pussygrabber’ nu naar de kroon gestoken. Heb je met zulke vrienden – Trump cum suis – nog vijanden nodig vroeg Tusk zich met zijn grimmige Poolse kaaklijn af. Aan de andere kant vindt hij de actuele Amerikaanse opstelling – bijvoorbeeld door het Iran akkoord op te zeggen en eventueel staal/aluminiumheffigen op te leggen aan de EU –  een zegen voor Europa en vooral de EU, want het is hoog tijd om een eensgezind gezicht te tonen.

Tja, hoe zal de vader van die bepoederde barbiepop Ivanka deze uitspraken beoordelen. Ik stel me voor dat zijn eerste vraag is dat die slemper Juncker toch de ’baas’ is van Europa, Tusk, Tusk, nooit van gehoord.  Kijk uit ’Tiny Trump’, het woord tusk betekent in het Nederlands slagtand, die Trump Towers gaan er binnenkort aan! Of toch niet? In een interview meldde Tusk in een ’eerlijke’ bui dat hij eenvoudigweg niet in staat is boos te worden op Angela Merkel. Ik vrees dat hier sprake is van onderdrukking van diepere emoties en ja, de stoom moet toch ergens van de ketel. Trump – die elke leugendetector op hol laat slaan – krijgt het vizier dan maar op zich gericht, het geweer dat Tusk richt op Trump is echter niet meer dan een Poolse proppenschieter. Ik mag hopen dat de EU niet verder gaat met het tranentrekkende idee van een Europees leger, dat zal op zeker een soort dad’s army worden. De beschermende paraplu van de Verenigde Staten zal dan nog noodzakelijker zijn dan die nu al is.Tusk’s uitspraken komen wellicht sympathiek over maar in de praktijk zijn deze niet meer dan het huilen van een Poolse wolf tegen de maan. Of:

het huilen met de wolven in het bos……..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s