Korte Keek op de Dee Hongarije 04/2019

brievenbus

Uitspraak van de dag – 4 februari – betreffende Hongarije:

Zoltán Kovács Hongaars staatssecretaris voor internationale communicatie: er is  sprake van een zogenaamde ’hacker-campagne’ tegen Hongarije waarvan de Haagse immigratie-ondersteunende  politieke elite de vlaggendrager is.

Waar komt dit nu weer vandaan? Een delegatie van het Nederlands parlement had een bezoek willen brengen om met Hongaarse parlementariërs te discussiëren over de status van de rechtsstaat in Hongarije en over de inhoud van het kritische rapport van Judith Sargentini. Deze GroenLinks Europarlementariër fabriceerde de afgelopen twee jaar een bloemlezing over de ondemocratische ontwikkelingen in het poestaland. Haar rapport werd vorig najaar aangenomen door het Europees parlement. De meerderheid voor het rapport in het parlement was overigens ’gefabriceerd’, de stemming in Straatsburg werd afgewikkeld op een manier die lijnrecht ingaat tegen het Europese verdrag van Lissabon van 2007. ’So much’ voor de democratische legitimatie van het Europees parlement……Anyway, het geplande bezoek werd door de Hongaren op het laatste moment afgezegd.

Minister van buitenlandse zaken Blok(buster) was ’not amused’ en zal zijn grieven over de op het laatste moment afgezegde ontmoeting tijdens zijn bezoek aan Hongarije – maart aanstaande – aan zijn Hongaarse collega overbrengen. waarvan akte Stef! Polderpoliticus Blok – geboren te Emmeloord! – brengt tegenwoordig net zoveel internationaal poltiek gewicht in de schaal als een vlo die zich heeft onderworpen aan een vermageringskuur.

Verontwaardigd vraagt Zoltán Kovács zich hardop af wat de Nederlanders er wel niet van zouden zeggen als er een Hongaarse parlementaire delegatie Den Haag een visite zou brengen met in de aktentas een rits dossiers die de Nederlandse rechtsstaat in een dubieus daglicht stelt. Daar heeft de Hongaarse staatssecretaris wel een punt alhoewel het onbeschaafd is van de Hongaren om de ontmoeting op het laatste moment te strepen. Ik zou trouwens graag persoonlijk in zo’n eventuele Hongaarse delegatie plaats willen nemen. Welke kwestie ik dan aan de kaak zou stellen?  Of meneer Rutte mij eens uit kan leggen waarom er in Nederland – in 2017 – bijna 3700 miljard Euro door Nederlandse brievenbusfirma’s naar het buitenland werd gesluisd, terwijl het Bruto Nationaal Product van Nederland als geheel in dat jaar 915 miljard Euro bedroeg. 4 maal minder, U leest het goed 4 maal minder!

Nogmaals, het was niet netjes van de Hongaren om op het laatste moment af te zeggen en bovendien de Nederlandse ’politieke elite’ nog een schop na te geven. Maar ja, de Europese verkiezingen komen eraan, hè… Weet U trouwens waar die Kovács onder andere heeft gestudeerd? Aan de Central European University te Boedapest. Door wie wordt deze opleiding ook maar weer ondersteund?

Een volkomen tegenstrijdigheid blijft geheimzinnig voor verstandigen als voor dommen. (Johann Wolfgang von Goethe, Duits schrijver en dichter 1749 – 1832)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s