Flabbergasting Fakenews

Voor de leut heb ik de de laatste paar maanden in een apart dossiertje de mooiste voorbeelden – vind ik dan, hè – van nepnieuws verzameld. Zogenaamd serieuze  media nemen net zo goed een loopje met de waarheid als valse wezelkanalen als FOX news of de staatstelevisie van oud KGB’er Poetin. Uiteraard is de informatie die ik U verschaf 24 karaats, niets minder dan de waarheid dus. U kunt de betrouwbaarheid van mijn artikelen checken bij Mark Rutte, Angela Merkel, Viktor Orbán en natuurlijk Thierry Baudet. Alle zullen bevestigen dat ik altijd gelijk heb, althans dat heb ik gisternacht gedroomd. En vergeet een belangrijk adagium van Ome Donald Trump niet: live Your dreams! Ok, genoeg gezeverd, op naar ’the naked truth’.

Het idee om nu over ’fakenews’ te schrijven kwam in één keer bij me op , als een soort eureka-moment toen ik van de week op de NOS-site het bericht las dat Griekenland financieel weer op eigen benen staat. Tja, dan wel elastieken benen zou ik zeggen, want waar de NOS deze bewering op stoelt, Joost mag het weten. Feit is dat Griekenland tot het jaar 2060 – ja, U leest het goed – 320 miljard Euro moet terugbetalen. Dat kan, zoals de Griekse oud-minister Varoufakis bevestigt natuurlijk nooit betekenen dat Griekenland het EU-noodprogramma daadwerkelijk vaarwel zegt. Volgend jaar besluit de Eurogroep – een zeer bekwaam en gedegen EU gremium – misschien wel weer dat Griekenland verder uitstel van betaling krijgt tot het jaar 2099, wie zal het zeggen. De kans hierop  is trouwens niet denkbeeldig, want de voorzitter van de Eurogroep, de Portugees Centeno komt nu niet bepaald uit een land dat zijn financiële zaakjes altijd op orde heeft.De ministers van de Eurogroep stellen doodleuk vast dat Griekenland vanaf 20 augustus weer op eigen benen staat en ja, dan is dat dus de waarheid. Zo werkt dat bij ons in de Europese Unie en al die klaagverhalen in de pers, ach ’fakenews’ hè. Trouwens, meldt de Eurogroep, is de werkloosheid van Griekenland niet gedaald van 27% naar 21%.? Hoeveel Grieken de zinkende schuit reeds verlaten hebben op zoek naar betere oorden vermeldt de voorzitter van de Eurogroep er maar even niet bij. Mark Rutte kan in ieder geval met trots melden aan zijn kiezersvolk dat er geen cent meer van onze belastingcenten naar Athene zullen vloeien. Navraag bij mijn geopolitieke expert Prof. Dr. Clavan – één van de beste typetjes van Kees van Kooten – leert dat de stelling van de NOS over de stevige Griekse zeebenen als onwaar moet worden gekwalificeerd.

Na de ’land slide’ parlementsoverwinning van Fidesz april jongstleden werd Orbán’s spreekwoordelijke pinkring natuurlijk door al zijn lakeien gekust. Alle Fidesz kopstukken betuigden op bijna fluisterende toon hun respect voor de Grote Leider vaak begeleid met de volgende woorden: ’ we hebben gezegevierd’. Orbán schijnt hierop meermalen gezegd te hebben, NEE, IK heb gezegevierd! Fakenews of niet? Prof. Dr.Clavan mijn geo-politieke expert ontleedt deze vraag in twee partjes. In de eerste plaats is de vermeende uitspraak 100% juist, omdat ’Victorious Viktor’  het kopstuk was en is van geheel politiek Hongarije. Na hem volgt hele tijd een niemandsland om daarna de Ministers Péter Szijártó en Mihály Varga te kunnen ontwaren. Of hij de uitspraak daadwerkelijk heeft gedaan vindt Prof. Dr. Clavan van minder belang, omdat de vaststelling juist was, is en nog lang juist zal zijn. De vermeende uitspraak van Orbán moet dan ook als waar worden gekwalificeerd. Of Orbán Hongarije met zijn leiderschap Hongarije verder opstoot in de vaart der vokeren? Daar houden Prof. Dr. Clavan en ik over 4 jaar een verhandeling over. Kaarten zijn verkrijgbaar à raison van 399 euro p.p. bij de nationale Opera aan de Andrássy Út te Boedapest. Fideszleden krijgen uiteraard korting, maar alleen als ze wettig en overtuigend kunnen bewijzen nooit EU-subsidies te hebben ontvangen. Jobbikleden – als die nog bestaan – betalen een xenofobietoeslag van 666 eurocent. Wordt er nog iemand niet toegelaten? Jazeker, oud premier en voormalig socialist Ferenc Gyurcsány mag niet komme, alleen bij de finale van avond. Ik heb nu reeds een beëdigd vertaler de opdracht gegeven de klassieker van Ben Cramer ’de clown’ naar het Hongaars te vertalen. Ferenc mag dan het nummer zelf live ten gehore brengen waarna we hem met het publiek begeleiden naar zijn laatste politieke rustplaats.

Wouter Zwart, ’onze man’ in de USA bezoekt een tussentijdse verkiezingsbijeenkomst waar Trump weer hard uithaalt naar zijn tegenstanders. Na afloop probeert een CNN correspondent zijn kijkers te informeren over het geraaskal van Towering Trump. Dit wordt hem haast onmogelijk gemaakt door fanatieke Donald-aanhangers die leuzen tegen de ’leugenachtige’ CNN scanderen. In de marge interviewt ’onze’ Wouter een fan van de Trumpclan en vraagt de man in kwestie handig welke leugens die verrekte CNN-zender dagelijks over ons uitspreidt. De man inclusief getrimd baardje met een  strak ’CNN Liars!’ polo om zijn pens getrokken denkt na, denkt nog eens na en meldt tenslotte dat hij op dit moment nu net geen voorbeeld kan vinden. Ziehier het prototype van de Trumpstemmer, dit is nu het land van de ’free’, de hoge IQ-scores druipen er vanaf. Met die miserable FOX-zender sluit ik nu zelfs niet meer uit dat Trump de komende Presidentsverkiezingen weer gaat winnen. Ik heb kampioen opiniepeiler Maurice de Hond nog even gebeld en hij bevestigt mijn inktzwarte nachtmerries. Ja hoor zegt Maurice, Trump wint met een ruime meerderheid als hij meedoet. Enige hoop die nog een beetje doet leven is dat de Hond er in het verleden regelmatig ver naast zat in de voorspelling van verkiezingsuitslagen. Daarom meent Prof. Dr. Clavan, mijn geopolitieke expert dat de voorspelling van de Hond als onwaar moet worden gekwalificeerd. U begrijpt de logica niet meer?  Tja, deze column is ook niet bedoeld voor mannen met een pens, getrimd baardje en een Zeemanpolo aan  met ’fakenews’ teksten erop geprint.

Gert-Jan Verbeek, de ’ruwe bolster’ trainer-coach met een kapsel waar Johan Derksen altijd jaloerse blikken naar werpt meende aan het begin van het WK voetbal dat Marokko wel eens wereldkampioen zou kunnen worden. Gert-Jan werd gedurende het vorige seizoen als redder van Fc Twente binnengehaald maar behaalde in 18 wedstrijden slechts één overwinning. Gevolg: nog voor het einde van de competitie kon hij weer per kerende trein terug naar zijn woonplaats Jubbega in Friesland. Helaas heeft Jubbega geen centraal station, dus kon hij op het perron niet verwelkomd worden door uitzinnige dorpsbewoners. Geen nood moet Verbeek gedacht hebben, dan maar snel naar het historisch informatiepunt van het dorp getogen alwaar een bronzen kop van de ’succesvolle’ trainer is tentoon gesteld. De wilde haardos van de geboren Deventer Verbeek kon waarschijnlijk niet in brons worden gegoten, misschien is dat de reden dat de bronzen kop niet zo’n vrolijke indruk maakt. Zijn lippen verraden allesbehalve een glimlach. Maar goed, Verbeek kan zijn carrière gerust vervolgen als voetbalanalyst bij FOX, studio sport en voetbal inside. Ik ben benieuwd wie hij tipt als kampioen van de eredivissie 2018/2019, ik schat in dat Gert-Jan het zojuist gepromoveerde Emmen op zijn kampioenlijstje heeft staan. Terugkomend op het ’fakenewsgehalte’ van Verbeek’s verwachting dat Marokko wereldkampioen kan worden: mijn geopolitieke expert Prof. Dr. Clavan meent na minitiueuze bestuderigen van de uitspraak dat het oordeel van Verbeek niet als onwaar kan worden gekwalificeerd. Immers Gert-Jan heeft niet aangegeven WANNEER Marokko wereldkampioen kan worden, wellicht bedoelde hij het WK zandbakvoetbal in 2022 te Qatar. Één ding lijkt me ’far from fakenews’: Gert-Jan zal  –  als het moet zelfs met soepjurk aan – zijn deskundig commentaar vanuit de zandbak van Qatar als los zand over ons uitstrooien. Wie er volgens hem wereldkampioen wordt?  Qatar natuurlijk, maar het jaar zal hij er wel weer niet bij vermelden. Het kan dus net zo goed zijn dat Qatar het WK voetbal wint in het jaar 2162 dat waarschijnlijk op de planeet Mars wordt georganiseerd. Dit laatste heb ik in strikt vertrouwen meegedeeld gekregen van FIFA-voorzitter Infantino.

Voor de zomer is de nieuwe versie van de Nederlandse vlag officieel verwelkomd in de Tweede Kamer door Parlementsvoorzitter Khadija Arib.  Haar begeleidende welkomstwoorden voor de Nederlandse driekleur: ’Deze nieuwe vlag past veel beter bijde grootte van de zaal en straalt zo wat meer klasse uit in het huis van de Nederlandse democratie’. In hoeverre berusten deze hartverwarmende woorden niet of wel op ’fakenews’?  Mij lijkt dat de vlag, die er overigens maar zielig bijhangt nog altijd een vervlogen zakdoekje in de plenaire zaal, maar dat kan aan mij liggen. Vervolgens heeft Karib het over ’het huis van de democratie’, een huis dat piept en kraakt en binnenkort moet worden gestut als een door een Groningse aarbeving beschadigde herenboerderij. Maar goed, er is algemene steun onder Tweede Kamerleden voor de Nederlandse driekleur achter het spreekgestoelte. Is die steun 100%? Nee toch niet, de partij voor de dieren was tegen plaatsing van de vlag, misschien omdat de meeste dieren kleurenblind zijn? Want die vlag zou weer betekenen dat alle dieren ’in het veld’ zwaar worden gediscrimineerd door ons, de Homo Sapiens die zich toch al voortdurend openbaart als brute dierenmoordenaar. Onder andere de SGP was indiener van de ’vlagmotie’ , maar één dingetje hebben de mannenbroeders over het hoofd gezien. Bij mijn weten is Nederland nog steeds een Constitutionele Monarchie, waarom hebben die streng-gereformeerden dan geen begeleidende oranje wimpel voorgesteld? Drie(kleur)werf schande, Prins-Gemaal Bernhard van Lippe- Biesterfeld draait zich om in zijn graf! Dit laatste is voor Prof. Dr. Clavan mijn persoonlijke geopolitieke expert DE reden om de verwelkoming van de vlag door Arib te kwalificeren als ’fakenews’. Immers zonder de oranje wimpel van Koning Willy kan er geen sprake zijn van ’het huis van de Nederlandse democratie’……

Ik zal handhaven! Je maintiendrai! Voor Duitstaligen verwijs ik naar de Koninklijken van Duitschen bloede

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s