Weer in Europa: hemelse hel of helse hemel?

Het is heet en droog in Europa, warmte- en droogterecords worden gebroken en sommige gebieden in Nederland kunnen de vergelijking met een Afrikaanse steppe glansrijk doorstaan. Marokkaanse mede/Nederlanders hebben nu een extra argument om hun zomerse vrije dagen in ons voormalige kikkerlandje door te brengen. Degenen met roots in het Marokkaanse Rifgebergte hebben deels al hun reis naar het ’Moederland’ geschrapt vanwege de onlusten aldaar. En ja, afgezien van de bergachtigheid is de huidige aanblik van Holland te vergelijken met die van Noord-Afrika in de zomer. Lekker hier blijven dus, die Marokkanse stoofschotel kan hier net zo goed bereid worden natuurlijk. De strandpaviljoenhouders aan de Noordzee verdienen dit jaar een fortuin, maar veel Nederlandse boeren weten inmiddels niet eens meer hoe een aardappel eruit ziet. Binnenkort dan maar aardappels uit China importeren, hoe zou een Chinees patatje oorlog er eigenlijk uitzien?  Waarschijnlijk iets roder door het gebruik van extra ketchup…….. Naar Mao Zedong: politieke macht komt niet alleen uit de loop van een geweer, maar voortaan ook uit de aardappelsnijmachine.

Donald Trump en Thierry Baudet geloven niet in die globale opwarmings (samenzwerings)theorieën, allemaal bedacht door ’left wing liberals’ die slechts ageren tegen het grootkapitaal. Dit terwijl vermogende firma’s en ’captains of industry’ de planeetbewoners welvaart en gemak bezorgen, zodat die ’verwende teenslippers’ in hun vrije tijd of betaald door linkse lobby-organisaties hun verderfelijke leer kunnen prediken. Naar verluidt ontving Trump in de vorige Washingtonse zomerperiode een afvaardiging van klimaatexperts die met cijfers kwamen over de globale opwarming. De argumentatie van de goed voorbereide vaklieden werd naar het schijnt op de volgende manier gepareerd door de ’intellectuele’ President: ’What the f­ᵜᵜᵜ  about global warming, look outside man, it’s cold and it rains’. Waarschijnlijk kunnen we inderdaad deze uitspraak in het vakje van ’fakenews’ leggen want ik denk dat de reactie van ’Tremendous Trump’ nog wel even wat verder ging. Ik schat in dat hij de klimaatexperts gelijk heeft gegeven in hun conclusies en dat hij overigens elke graad van ’global warming’ verwelkomt, de vrouwen zullen immers dan nog minder kleren om hun lijf willen. Dit is dan weer goed voor het libido van Donald, want ja, op 72 jarige leeftijd begint zijn klok – en klepelspel  toch ook de onvermijdelijke slijtageverschijnselen te vertonen en van Viagra wil hij  – nog – niet weten. De ’grote’ romanschrijver en Tweede Kamerlid Thierry Baudet heeft – ook weer naar verluidt – in een ’tweet’ naar Donald voorgesteld een nieuwe activistische ’movement’ op te richten, ’BT for BT’ genaamd. De afkorting staat volgens Baudet voor ’Baudet and Trump for Breathtaking Truth’. Het hoofddoel van de ’movement’ is om het gif van fakenews ’worldwide’ uit te roeien. Als secretaris van ’BT for BT’ stelt Thierry de Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra voor. Deze grootse vertegenwoordiger van de USA, zo schrijft de enthousiaste FvD-voorman is bij uitstek geschikt om fakenews in de wereld te bestrijden, met name na zijn laatste negatieve ervaringen op dit terrein met Nederlandse mediavertegenwoordigers. Als penningmeester tenslotte stelt Thierry Geert Dales, de nieuwe voorzitter van de 50-PLUSparij voor, hoofdargument voor zijn aanstelling is zijn bewezen accuratesse bij het inschatten van kosten van grote projecten, zoals de Amsterdamse Noord-Zuid metrolijn. Fakenews zal als de laatste sneeuw op onze plannet voor de zon verdwijnen…..

Wie kwam er in de afgelopen periode nog meer van de hel in de hemel of andersom?

Nieuws van het niveau ’dat mag je niet missen’ kwam onlangs van de uitspraak van de rechter in de zaak Patricia Paay. Patries kreeg 30.000 euro schadevergoeding toegewezen omdat onder andere ’Geen Sijl’ een plasseksfilmpje van de – voormalige – diva on line had gezet. De advocaat van Paay had overigens 450.000 euro geëist. Die internetsite ’Geen Stijl’ heeft overigens een meer dan perfecte naam voor zichzelf gekozen, wat een vullis plempen die lui op het internet zeg. Triester is echter dat de site van deze non-valeurs zeer veel wordt bezocht. Moet Patricia nu blij zijn met deze uitspraak? Ja en nee. Ja, omdat ze geld krijgt bijgeschreven op haar bankrekening EN ze krijgt weer media-aandacht zodat deze bijna bejaarde vrouw toch weer een ’belangrijk’ onderwerp is bij RTL Boulevard. Ik  beschouw mezelf uiteraard al jaren als boulevardverslaggever, maakt U zich geen zorgen.

Nee, omdat de voormalige zangeres van de Star Sisters wel erg door het slijk – of urine – van ’Geen Stijl’ wordt gehaald. Wat moeten de Nederlanders wel niet van haar denken, volgens eigen zeggen is dat filmpje op internet het ergste wat ze ooit heeft meegemaakt. Johan Derksen, ’voetbalanalyst’ en overigens tevens alweter op het gebied van Boulevardnieuws  gaf onverwachts steun aan de kleine Paay, hij vond het meer dan smakeloos wat ’Geen Stijl’ geflikt had. Ik zou zeggen, met een vriend als ’snor’ Derksen heb je geen vijanden meer nodig. Maar goed, waar gaat het ’fake Hollywoodstars’ nu om in het voormalige kikkerlandje? juist, aandacht, niets meer en niets minder. Als je maar in het nieuws komt, maakt niet uit hoe. DUS, ik gaf deels een fout antwoord, voor Patricia Paay is de hele plasseksaffaire een warme aandachtsdouche , ik besta nog steeds zie je haar denken. Zou ze de gehele affaire niet zelf in scene hebben gezet? Fout, fout, ziek samenzweringsdenken van mijn zijde, ik heb dit niet geschreven, hoor Mister Pete Hoekstra, this is all fakenews. Good evening….

Dan premier Justin Trudeau van Canada. Tot voor kort bevond hij zich in het hellevuur , nadat topadviseur van Trump David Navarro het volgende had verklaard in verband met de uitspraken van Trudeau na de G7 top: ’er is een speciale plek in de hel voor elke buitenlandse leider die zich bezighoudt met boosaardige diplomatie richting Donald Trump en die hem in de rug probeert te steken als hij de deur uitloopt’. Tja, de Canadese premier die klimaatverandering door de mens veroorzaakt voor waar aanneemt, voor legalisering van marihuana is, rijke Canadezen extra belastingen wil opleggen, die zich uitsprak voor vrije abortus voor alle vrouwen en die zich als klap op de vuurpijl feminist beschouwt. Als deze man in de ogen van Trump geen foute ’liberal’ is, wie dan wel? Volgens mij durft Justin nog geen spinnetje dood te slaan en hij eet zo weinig mogelijk met mes en vork, ze zouden hem eens als agressief persoon kunnen beschouwen. Maar, steun kwam uit onverwachte hoek. Voorzitter van de Europese Raad Donald Tusk – what’s in a name – uit het Rooms-Katholieke anti abortusland Polen meldde op zijn twitteraccount dat ’een speciale plek in de hemel is gereserveerd voor mensen als Justin Trudeau’. Snel maar weer verhuizen dus Justin! Ik hoop dat je wel langs apostel Petrus komt, want ik weet niet of hij jouw abortusstandpunt accepteert. Tusk komt als brave Rooms-Katholiek natuurlijk na zijn arbeidzaam leven linea directa in de hemel, hij zal wel een stapeltje aflaten van meneer pastoor in zijn binnenzak hebben.

NPO directeur Frans Klein wordt door veel NOS-omroepcollega’s heimelijk ook een enkele reis hel toebedacht. De NPO moet alweer bezuinigen , een greep: Brandpunt+ verdwijnt, ’Andere Tijden’ moet halveren, Één Vandaag moet plaatsmaken voor een soap. De kritiek dat de NPO definitief ’commercieel’ gaat wordt door Klein afgedaan als ’elitair’. Om impact te hebben zo zegt de NPO chef willen we zoveel mogelijk mensen bereiken, dat is niet commercieel dat is onze publieke opdracht. Hij bevestigt nog maar een keer met een vermoeide blik in zijn ogen dat hij helemaal niet commercieel denkt, maar dat het draait om de kijkcijfers. Maar ja, als er geen beeldbuiskijkers zijn voor de publieke omroep blijven de reclame-inkomsten toch ook uit, of niet dan? Klein meent zeker dat STER-reclame niets met commercie van doen heeft. Met voorgaande uitspraken heeft Klein zich dan ook definitief gekandideerd voor de Pinocchio-award 2018. Hij is in goed gezelschap van Trump, Pete Hoekstra, Poetin, Halbe Zijlstra en andere stelletjes ongeregeld. Ik zeg het maar onomwonden: de NPO/NOS is er niet voor om een programma als ’ranking the stars’ te brengen, commercieler kan ik me een programma niet voorstellen. Dit programma – met regelmatig Patty Brard in de gelederen – mag niet mede gefinancierd worden door de Nederlandse belastingbetaler. Een programma dat overigens  dusdanig abominabel is dat elke commerciële omroep er zijn neus voor ophaalt, commerciële ’crap’ dus. Het hele omroepbestel – dat weet iedereen – moet morgen op de schop, maar politiek is dit helaas niet haalbaar. In ieder geval moet Frans Klein nog heel wat opbiechten bij meneer Pastoor voordat hij een nooduitgangetje naar de hemel vindt.

Tot slot. Louis van Gaal komt zeker in hemel, want daar beslist Zijne Excellentie van Gaal natuurlijk zelf over, onze Lieve Heer heeft hij daar niet voor nodig. Eigenlijk waardeer ik Louis van Gaal zeer vanwege zijn passie, vakmanschap maar bovenal zijn resultaten. Probleem met geniale mensen is vaak dat ze zichzelf meer dan geniaal achten. Louis is een exponent van dit slag, maar het zij hem vergeven. Als het over voetbal gaat ben ik één en al oor, Louis heeft altijd zinnige bijdragen, als het om andere zaken gaat schakel ik liever over naar een andere zender. Vanavond hield ik het ongeveer vijf minuten uit met Louis die één van de VPRO-zomergasten is dit jaar.  Louis gaat bijna nooit naar de bioscoop, hij kan de door hem bekeken films op één hand tellen. Deze herinnert hij zich trouwens wel in meer of mindere mate.  De acteur David Niven heeft indruk op hem gemaakt, de Groningse interviewster Janine Abbring heeft echter nog nooit gehoord van deze grote Britse acteur. De ’Titanic’ was een film die op Louis de meeste indruk had gemaakt, alhoewel hij alleen bij het prille begin en het einde in wakende toestand verkeerde. Toch is deze film een onderwerp van vele minuten tijdens het programma, een film overigens waarvan Louis beweert dat deze een grote levensles bevat. Want, zegt de grote meester, uiteindelijk kiest elk mens voor zichzelf, dat is de boodschap van de film. Interviewster Abbring slaat de wijze teksten die bijna in blokletters door Leider Louis worden uitgesproken bedachtzaam en semi-intellectueel gade. Tja, als het zo gaat op de publieke TV, dan voorzie ik alleen nog NPO-reclame-inkomsten gefourneerd door uitvaartondernemingen. Louis kan het allemaal geen mallemoer interesseren, voor hem is het alijd ’Death or the Gladiols’ en die Johan Derksen kan naar de hel lopen.

Pax vobiscum!, heaven is a place on earth.

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s