Jammerende Juncker etc

Keek op de week

De normaliter Jolige Juncker is uitgevallen tegen alles en iedereen. Hij is woest omdat hij geen onvoorwaardelijke steun krijgt, vooral niet van ’zijn’ Europese volkspartij voor de benoeming van Martin Selmayr als hoogste EU-ambtenaar. Wellicht is zijn ongemeen felle reactie mede ingegeven nadat hij in een stierlijk vervelende namiddagvergadering toch maar weer een paar glazen Bourgogne had laten aanrukken, die morele scherpslijper Jeroen Dijsselbloem was er als gereformeerde bonnetjescontroleur toch niet meer bij. ’Als hij gaat, ga ik ook’ dreigde Juncker zijn gehoor bestaande uit onder andere Bondskanselier Merkel. Iedereen was met stomheid geslagen, maar de scherpe reacties van de Europarlementariërs – menigmaal viel de term ’groteske vertoning’ – zijn een achterhoedegevecht. Als de benoeming van Selmayr niet doorgaat is dat de beslissing van de Frans-Duitse as, ofwel Macron en Merkel – de twee M&M snoepjes – en niet van die spek en bonen politici. Zelfs van een achterhoedegevecht kan niet gesproken worden, het is niet meer dan het oude spel belletje trekken, met als hoofd belletjestrekker het ’moedige’ ex Pro Patrialid Hans van Baalen. Als  jeremiërende Juncker de onverkwikkelijke benoeming er uiteindelijk toch doorkrijgt kan hij zich meteen aanmelden bij het guinness book of records vanwege de ’splitsecond’ promotie en benoeming van Selmayr. Procedureel zijn er – zegt souschef FransTimmermans – geen fouten gemaakt. Tuurlijk joh, wat kan het schelen, als rechtgeaarde socialist is het bij hem al jaren usance om alles recht te praten wat krom is.

Ik heb trouwens nog een reisadvies voor de sowieso reislustige Limburgse Frans en wel naar de Turks-Syrische grens. Daar kan hij zijn eigen ver-van-zijn bedshow aanschouwen in de vorm van pantservoertuigen uitgevoerd met geavanceerde warmtecamera’s die de grens nauwlettend in de gaten houden. Indien vluchtelingen de grens proberen te overschrijden wordt zonder pardon het vuur geopend,da’s nog eens wat anders dan het hek van Orbán op de Hongaars-Servische grens. Meer dan 80 pantservoertuigen patrouilleren dag en nacht, van dit aantal heeft de EU tweederde van de kosten voor zijn rekening genomen, zo’n slordige 50 miljoen euro. De wegkijkende EU vindt het blijkbaar niet onoverkomelijk dat vluchtelingen voor hun raap worden geschoten, sterker nog dit optreden van – sterke arm – Erdogan wordt ook nog financieel ondersteund. Nu begrijp ik de slogan van Kuzu’s partij DENK: meer Europa, minder Brussel…….De afspraken met Turkije over het één op één uitruilen van Syrische vluchtelingen werkte al langer van geen kant, tot 2 maart jongstleden kwamen er circa 30.000 Syriërs in Griekenland aan, nog geen 1000 werden er teruggestuurd. Wel werd meteen 3 miljard euro getransfereerd naar Erdogan  bij het ingaan van de overeenkomst, die uiteraard  mede ragfijn was uitonderhandeld door de voormalige krijgsgevangenenondervrager Timmermans, hoeden af!

Vorige week las ik dat de haatimam Fawaz Jneid sinds 1992 in Nederland woont en leeft en tevens de Nederlandse nationaliteit bezit. In een onlangs opgenomen TV-interview probeerde hij bij aanvang nog in het Nederlands te antwoorden -nou ja, Nederlands, het klonk meer als een soort klingontaal uit de science fictionserie star trek – maar al snel schakelde hij over op Arabisch.  Een kleine bloemlezing uit zijn gitzwarte duivelse oeuvre: 1. ’de PvdA is een partij die moslims bestrijdt en burgemeester Aboutaleb sluit zich hier volledig bij aan, is zelfs uitvoerder’, 2. de rol van Aboutaleb betreffende de Turkse diplomatieke rel van vorig jaar getuigt van politieke domheid’, 3. ’Aboutaleb had zich moeten uitspreken tegen de Deense Mohammed cartoons’ 4. ’de vermoorde Theo van Gogh zou een door Allah bezorgde ziekte moeten krijgen die door geen mens op aarde kan worden genezen’ 5. ’Jneid vraagt Allah of hij Ayaan Hirsi Ali tong- en hersenkanker kan bezorgen en o ja, ze zou met de hulp van Allah ook voor de rest van haar leven blind door het leven moeten gaan’ 6. homoseksuelen zijn pervers, onrein en smerig’. Moet ik nog even doorgaan? We zijn in onze decadente westerse leefomgeving al zover gezakt dat we dit soort lieden ongestoord hun vuil laten spuiten en beroepen ons op de rechtsstaat die dit soort braaksel toe zou staan, we creëeren ons eigen morele verval, het is suïcidaal gedrag. De historisch fatale fout die we voorturend maken is dat we zijn ingesteld op de verwachting dat de ander zich op enig moment wel netjes en beschaafd zal gaan gedragen als wij het goede voorbeeld geven. Het is ijdele hoop. Minister Grapperhaus meent dat de uitspraken van Fawaz Jneid  zich net binnen de grens bevinden. Jneid is geboren in Syrië, als de gewoonlijke vullis van deze zogenaamde imam binnen de grenzen van dit land blijft heb ik er geen enkele moeite mee, bij voorkeur in Aleppo of Ghouta, maar dit laatste mag ik natuurlijk niet zeggen…… De vaak gedeelde mening is dat in Nederland de meeste Islamitische medelanders normale burgers zijn die hun geloof niet extreem beleven en participeren in de samenleving. Ik hoop vurig dat zulks het geval is. Maar stel nu eens dat we een representatieve steekproef onder hen – alleen mannen – zouden houden met de volgende simpele vragen: 1. Hoe denkt U over Joden en de Joodse staat Israel? 2. Vindt U homosexualiteit een ziekelijke afwijking? 3. Vindt U dat vrouwen gelijkwaardig zijn aan mannen? Ik ben de laatste die een schisma wil veroorzaken in de samenleving, waar ik wel voor pleit is dat het eindelijk afgelopen moet zijn met politiek-correct gedrag en cultuurrelativisme, want ik vrees voor de uitkomst van de steekproef.

We zijn wel weer toe aan iets ’lighters’ nietwaar? Sylvana Simons? Altijd goed. Onlangs werd Sylvana geïnstalleerd als gemeenteraadslid van de partij BIJ1te Amsterdam, helaas is het na de verkiezingsuitslag BIJ1 gemeenteraadszetel gebleven. Over deze laatste zin is wel degelijk nagedacht, maar dit terzijde. Wie zou er op Sylvana gestemd hebben? Welnu, in eerste instantie roetpieten, maar ook blanke – sorry, witte – Pieten en verrassenderwijs zwarte pieten. Deze laatste groep pieten is dusdanig gedecimeerd, dat ze in aanmerking komen voor allerhande minderhedensubsidies, gratis bowlen, psychische identiteitsbegeleiding, therapeutisch punniken op het platteland, noem maar op. Alles te danken aan Sylvana, zonder haar waren ze een ’grijze’ meerderheid gebleven. Ze introduceerde ook nog even een een niewe term in haar maidenspeech, namelijk ’klimaatracisme’. Ze adviseerde vooral de D66 fractieleden  goed na te zien wat dit soort racisme precies inhoudt. Het fragment werd getoond in de talkshow van Jeroen Pauw, waarop een tafelgast zich afvroeg of een voorbeeld van klimaatracisme wellicht ’een witte kerst’ is. Aan de tafel werd lauw gereageerd op deze dijenkletser, ik lag 5 minuten dubbel. Overigens doe ik Sylvana gaarne een nieuw actiethema aan de hand. Ik vermoed dat de namen van de meeste rondvaartboten in Amsterdam namen dragen van witte mensen, ik meen ondere andere van leden van het Koninklijk huis. Maar Sylvana, dit is rondvaartbotenracisme, actie is geboden!! Ja, er is veel te doen voor BIJ1 dat racisme zo’n beetje als erfzonde beschouwt, maar deze is dan natuurlijk alleen van toepassing op witte baby’s. Daarom adviseer ik de naam van Sylvana’s partij te wijzigen. Helaas werd de vorige naam, artikel 1, door de rechtbank van Amsterdam verboden, maar misschien is artikel 31 een goed idee. Dit artikel is zeer bekend bij een kleine groep gereformeerden die zich op basis van artikel 31 van de Dordtse kerkorde afgesplitst heeft van de moederkerk. En deze gereformeerden zijn helemaal niet dogmatisch, hoe komt U daar nou toch bij.

De Catalaanse ex-premier Puidgemont – uit te spreken als ’poets je mond’ – is aangehouden tijdens zijn terugreis uit Finland bij de Deens-Duitse grens. Ik wist niet eens dat daar nog een fysieke grens is, die Duitsers en Denen steken toch ieder uur over en weer die zogenaamde grens over, staan er überhaupt nog van die douanehokjes? In ieder geval, de gedisciplineerde en ordentelijke Duitsers waren plichtsgetrouw en op basis van een internationaal arrestatiebevel uitgevaardigd door de ’legitieme’ zonnekoningenregering uit Madrid besloten de Duitsers tot aanhouding. De beschuldiging heet ’rebellie’ maar dit ’misdrijf’ is als zodanig niet bekend in de Duitse rechtsstaat. Overigens begon ik me meteen zorgen te maken toen ik deze informatie vernam, want is de Heimat nu niet een land dat alleen al vanwege zijn historie juist ’rebellie tegen de staat’ in zijn Bundesverfassungsgesetz – prachtig woord, vooral als je het hard uitspreekt – zou moeten opnemen? Und Jetzt? Tja, als ’rebellie’ niet in de wet staat, dan zou het volgende adagium, zoals in de O.J. Simpson rechtszaak moeten gelden: ’if the glove doesn’t fit, You must acquit’. Als de Puidgemontzaak niet zo serieus was, zou ik me over deze Duitse Spalte – spagaat – verkneukelen. Helaas gaat het hier om een Catalaanse ex-Premier die wordt opgejaagd als een wild hert, terwijl zijn afscheidingsbeweging tot nu geen geweld heeft gebruikt, kom daar in Baskenland maar eens om. Puidgemont riskeert een gevangenisstraf van 30 jaar in Spanje, over welke rechtsstaat in Spanje hebben we het eigenlijk. Als het voorbeeld van Kosovo wordt aangehaald – de Europese Unie was het daar wel volmondig eens over een afscheidingsreferendum – buitelen de dames en heren Timmermans c.s. over elkaar heen met het verweer dat Kosovo een HEEL ander geval was. Het Servische standpunt en de Grondwet deden er niet toe, wat nou Servische Grondwet, nooit van gehoord, die (ex)Milosevic trawanten moesten maar snel hun keutel intrekken. Voor de duidelijkheid: zelfbeschikkingsrecht van een volk behoort tot de ononderhandelbare grondrechten, indien een referendum met voldoende waarborgen is omgeven mogen de Schotten, de Basken, de Catalanen, de Koerden etc etc wat mij betreft een volksraadpleging houden. Er is in het verleden  van diverse zijden beargumenteerd dat het wellicht beter is om een ’Europa’ van twee snelheden te construeren, het ’Europa’ van ’meten met twee maten’  bestaat echter al sinds jaar en dag. Laatste nieuws uit het ’democratische’ Spanje: een spaanse rapper is tot meer dan 2 jaar gevangenisstraf veroordeeld vanwege onder andere het beledigen van de Spaanse monarchie. Hij kwalificeerde Juan Carlos als zuiplap, dictator en klootzak. Vergeleken met onze haatimam Fawaz Jneid zijn dit ’bijna’-complimenten aan het adres van de Spaanse koning. Nog een kleine nuance nog: het gaat hier om een rapper, niet om een officiële geestelijke dienaar.

In Hongarije nadert de verkiezingscampagne zijn climax. De tweestaartige hondpartij – niet de twee hondenstaartenpartij zoals ik reeds abusievelijk schreef – mocht zoals iedere andere politieke partij aanschuiven bij de nationale omroep voor 5 minuten officiële zendtijd. Hun kandidaat uit de stad Sopron had voor het interview een kippenmasker over zijn hoofd heen getrokken. Hij had zich eigenlijk ook als kip kandidaat willen stellen voor de parlementsverkiezingen, helaas liet de Hongaarse kieswet dat niet toe. De reporter van dienst hield zijn gezicht in de plooi en begon serieuze vragen te stellen. Op elke vraag antwoordde de kip met tok-tok geluiden. Na bestudering van het interview – waarschijnlijk door de inlichtingendiensten – bleek dat de kip in morse code had gecommuniceerd, het antwoord op elke vraag van de reporter bleek de volgende inhoud te bevatten: ’gratis bier!’ Premier Orbán probeerde met enige beeldspraak ook een een duit in het verkiezingscircuszakje te deponeren met de opmerking dat het met binnengekomen migranten net zo is als met tandpasta: ’als tandpasta éénmaal uit de tube is geknepen krijg je het niet meer terug’. Een goed advies voor alle politici in Hongarije lijkt mij dat met deze uitgeknepen tandpasta ze hun tanden maar eens goed gaan poetsen en vervolgens grondig hun mond gaan spoelen. Helaas is dit advies aan dovemansoren gericht. Zowel van de regerende Fideszzijde als van de oppositiepartijen is het zwarte moddersmijten alom en elke dag komen er nieuwe (nep)schandalen aan het licht. Voor de burgemeester van de stad Ózd, Dávid Janiczak adviseer ik een nieuwe facebookvriend en wel haatimam Fawaz Jneid. De  geluidsopnames van deze jobbik-partij bruinhemd laten niets te wensen over, de vulgariteit spat ervan af, vrouwen worden behandeld als, als…..ik heb er niet eens een uitdrukking voor. Als de partijleider van jobbik Gábor Vona met deze vulgaire vullis van zijn kompaan wordt geconfronteerd antwoordt deze kalmpjes dat Janiczak reeds zijn excuses heeft aangeboden en och, zoiets overkomt ons allemaal wel eens. De analogie van de onvermijdelijke wet van Murphy geldt voor de politiek in Hongarije natuurlijk ook: alle politici die uit de staatsruif kunnen eten, zullen uit de staatsruif eten. Maar als ik moet kiezen, dan toch maar voor degenen die nog een beetje beschaafd kunnen communiceren, die antisemitische horkerige bruinhemden van jobbik zijn niet alleen een schande voor het land, maar een schande voor heel Europa.

Toen ik mijn automonteur van de week vroeg  op wie hij gaat stemmen volgende week zondag antwoordde hij gevat: ik stem uiteraard niet, die zogenaamde democratische verkiezingen zijn helemaal niet democratisch, als dat wel het geval zou zijn waren de verkiezingen al lang afgeschaft, waarvan akte. Toch, het is het weekend van de wederopstanding, we mogen weer een zigeunerschnitzel eten, sorry een romaschnitzel.

Naar J.S. Bach: wir setzen uns in Tränen nieder, vrolijk Pasen enne dank für die Blumen

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s