Clochard Cocu etc

Keek op de week 16 maart

PSV verliest de altijd lastige uitwedstrijd tegen Willen II of Willem elf zoals Frank en Ronald de Boer plegen te zeggen met maar liefst 5 – 0 en boekt daarmee het slechtste competitieresultaat in de afgelopen 53 jaar. Cocu meldt met een clochardbaard van zes dagen dat zijn team door de bodem is gezakt en nog ver daaronder. Ik zou eerder spreken van een melt down of China syndrome met mogelijk verstrekkende gevolgen. De fans van PSV grapten destijds dat het netnummer van Eindhoven veranderd zou moeten worden van 040 naar 010(het netnummer van Rotterdam) vanwege de 10 – 0 overwinning op Feyenoord. U raadt al welk netnummer ik vanaf nu zou willen voorstellen aan de Einhovenaren….Overigens zou  het nummer 112 nog beter van pas komen. Ik herinner me nog het echec van PSV in de voorrondes van de Europa league aan het begin van dit seizoen, jammerlijk werden ze uit de voorronde van het toernooi geknikkerd door NK Osijek, wie? ja NK Osijek, een ijzersterke club uit één van de beste competities van Europa, namelijk Kroatie. Waarschijnlijk wordt PSV toch nog Nederlands kampioen, dus niet al te somber in deze vastentijd: Championsleague, here we come!!!

And now for something completely different

Onlangs is de wet orgaandonatie met een zeer kleine meerderheid door de Eerste Kamer aangenomen, mede door de onvermoeibare inspanningen van oud-nieuwslezeres  en D66 Tweede Kamerlid Pia Dijkstra. Als ik alle toeters en bellen eraf haal is het enige verschil met de huidige situatie dat nabestaanden na de dood van hun dierbaren geen toestemming maar instemming kunnen verlenen aan het toelaten van orgaandonatie. Juridisch begrijp ik het verschil, maar dat doet er helemaal niet toe, nabestaanden kunnen orgaandonatie blijven weigeren, zelfs als de overledene bij leven zijn donorcodicil ondertekend heeft. De bal ligt dus nog steeds bij de artsen/hulpverleners die de uiterst  – ook emotioneel – moeilijke taak hebben de nabestaanden ervan te overtuigen om akkoord te gaan. In de kantlijnen van de aangenomen wet wordt nog aangegeven dat er nieuwe/betere richtlijnen moeten komen voor de artsen/hulpverleners om de slaagkans van het verlenen van het toelaten van orgaandonatie te verhogen. Precies, dames en heren van D66, daar is het ei van Columbus verborgen. Ik vraag me hardop af of door deze nieuwe wet de orgaandonatie-percentages een stijging zullen vertonen. Wat volgens mij meer succesvol kan worden ingeschat is het beter en meer trainen/coachen van medisch en hulpverlenend personeel, zodat zij deze uiterst belangrijke – vaak levensreddende – taak kunnen uitvoeren. Is hier tot nu toe maximaal op ingezet? Ik kan het niet goed beoordelen. Wat wel een naakt feit is dat de tijd die nu besteed is aan het voorbereiden en behandelen van deze wet besteed had kunnen worden aan het beter voorbereiden/begeleiden van hulperlenend (medisch) personeel. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar ik zeg het lekker toch: heeft D66 niet tevens sterk ingezet op het indienen van de nieuwe donorwet vanwege electorale motieven en vanwege het feit dat de kwestie van orgaandonatie tot de kroonjuwelen van de partij wordt gerekend, kroonjuwelen waarvan D66 de meeste bij het grofvuil heeft gezet. Pia Dijkstra plengde tranen toen ’haar’ donorwet werd aangenomen in de Tweede Kamer, ik hoop voor alle wachtenden dat ze niet vergeefs zijn geweest.  In ieder geval is ’instemming’ en ’toestemming’ volgens mij één pot nat.

De stoere Groen Links voorman Jesse – nooit met lange hemdsmouwen – Klaver blaast persoonlijk de samenwerking tussen PvdA, Groen Links, SP en de islamitische partij NIDA in Rotterdam op. Weg links blok voor de gemeenteraadsverkiezingen. In 2014 had NIDA – een term uit de Koran –  in een pamflet gemeld dat wat hun partij betreft Zionisme en IS gelijk aan elkaar staan. Maar in het pamflet wordt ook Israel met IS vergeleken, ja wie of wat wordt nu met IS vergeleken? Israel is een de facto staat en het Zionisme is een beweging/ideologie, ik heb niet de indruk dat men dat bij NIDA voor de bril heeft. Men ’verdedigde’ de boude bewering in het kader van het recht op vrije meningsuiting. Ja, ja, in het verlengde hiervan zou ik dus met stelligheid mogen verklaren dat Gordon een heterosexueel is en niets anders! Afgezien hiervan eiste vooral Groen Links dat NIDA voorman Nourdin El Ouali deze vergelijking terug zou moeten trekken. Dat deed de koppige El Ouali natuurlijk niet , dus voerde Jesse Klaver de stekker en het stopcontact van Jolanda Sap ten tonele: kijk eens meneer El Ouali, dat gaat zo! NIAD wilde – gelukkig tevergeefs –  samen met SP,  Groen Links en PvdA de hoofdoek voor politieagentes in Rotterdam facultatief invoeren en is een voorstander van officiele islamitische feestdagen. Dat zou betekenen dat de Rotterdamse burgers vrij zouden krijgen met het islamitische suiker- en offerfeest.  Hiernaast zijn er nog meer islamitische feestdagen, maar voor zover mijn informatie strekt zijn dit de belangrijkste. Op de kandidatenlijst van NIDA prijkt overigens de naam van een lid van de Nederlandse AK-partij van Erdogan, de voorzitter hiervan heeft zijn steun reeds uitgesproken voor NIDA. De lange arm van Erdogan reikte tot voor kort dus ook tot het linkse samenwerkingsverband in Rotterdam waar Jesse Klaver onlangs dus een stokje voor stak. Uiteraard had deze samenwerking nooit vorm mogen krijgen, op deze manier wordt er alleen maar voor gezorgd dat de Baudets en Wildersen van deze wereld nog meer supporters krijgen.

In Engeland staat men op de achterste benen vanwege de brute zenuwgasaanslag op een Russische dubbelspion. Er schijnt bewijs te zijn dat de Russische regering – dus Poetin – de opdracht heeft gegeven voor de brutale uitvoering op Engelse bodem, on the holy ground of Great Brittain, what a shame! Theresa May was des duivels, die Russen moesten maar eens op het schavot. De spion in kwestie was overgelopen naar de Engelsen en had de namen overhandigd van zijn spionmaten die in Great Brittain actief waren in ruil voor 100.000 keiharde Trumpdollars, bloedgeld dus. 23 Russische diplomaten hebben een week de tijd om het grondgebied van de voormalige koloniale grootmacht te verlaten  EN de Engelse officials van de Britse voetbalbond krijgen geen toestemming om af te reizen naar het WK voetbal in Rusland, komende zomer. Poetin lacht samen met Halbe Zijlstra – die naar het schijnt ook is overgelopen en als dekmantel penningmeester is geworden bij de grootste postduivenvereniging in Omsk – met een glas Stolichnaya wodka in zijn vuistje. Als die Engelse bobo’s wel zouden gaan schat ik in dat ze met kerende trein weer terugkunnen naar hun ’beloved” Engeland, plaatsing voor de volgende ronde voor het Engelse voetbalelftal lijkt me een illusie. Op het laatste EK voetbal verloren de Engelsen nog van IJsland. Willen ze nog een heel, heel klein kansje maken, dan adviseer ik de Engelse bondscoach de 37 jarige boomlange spits Peter Crouch mee te nemen als pichhitter. Hij schrikt wellicht de tegenstanders af, want op de vraag van een journalist wat en wie hij zou zijn geworden als hij het voetbalspelletje niet zo goed beheerst had, antwoordde Crouch zonder een spier op zijn gezicht te vertrekken: maagd! OK, OK, over het Nederlands voetbalelftal hebben we het maar even niet.

Martin Selmayr is zoals bekend benoemd tot de hoogste ambtenaar van de EU. De gevolgde procedure onder leiding van de hoofdgoeroe van de EU Juncker is op zijn minst van Chinees niveau te noemen, achterkamertjespolitiek alom. Ik vrees dat Juncker zelfs nog stiekem droomt van een aanstelling voor het leven, hopelijk gaat zelfs Frans Timmermans dit te ver. Europarlementarier Hans van Baalen van de VVD meldde vorige week al dat als een dergelijke benoemingsprocedure in Burkina Faso zou zijn gevolgd stante pede alle steun via de EU zou worden stopgezet. EU-politicus van Dalen van de Christenunie noemt Selmayr nu al aangebrand brussels lof. Agnes Jongerius, Tevens EU-politicus voor de PvdA schaamt zich voor het  achterkamertjesbeleid van Juncker etc etc etc.  Frans Timmermans, de man van het typisch Hollands vingertje richting Midden- en Oosteuropa meent dat de procedure correct gevolgd is en gaat over tot de orde van de dag, dit terwijl hij aanvankelijk niet eens op de hoogte was gesteld over de benoeming door zijn baas. Dezelfde Timmermans die met zijn gebruikelijke en overdreven pathos in het Europees parlement de Engelsen met hun James Bond spionnenschandaal hartstochtelijk ondersteunt, maar voor hetzelfde geld ’vergeet” Rusland de oren te wassen. Zo’n supporter gun je toch iedereen, zelfs de Engelse voetballers…….

De verkiezingscampagne in Hongarije wordt vermakelijker en grimmiger tegelijk. De voormalige socialistische premier Gyurcsány antwoordt op de vraag in een interview op de oppositionele TV-zender Hír-Tv – onafhankelijk media zijn er amper nog – hoeveel Orbán – de huidige premier – met zijn familieleden bijelkaar heeft gestolen.  Zonder adem te halen komt het bedrag van 100 miljard Hongaarse Forint, meer dan 300 miljoen euro uit zijn mond. Ja, ik begrijp de razendsnelle reactie wel: Orbán heeft hem ook op dit gebied ingehaald. De toespraak van Viktor Orbán op de nationale feestdag van 15 maart was  zeer nationalistisch en vol van – ingebeelde – vijanden, maar wel één die de harten van de meerderheid van de Hongaren sneller doet kloppen, uiteraard volgens mijn nauwe -misschien niet ware – blik. De nu niet meer zo uiterst rechte Jobbik heeft het moeilijk, de strijdster van het eerste uur Krisztina Morvai is op ramkoers met de huidige leider van de partij Gábor Vona. De partij zou zijn beginselen te grabbel hebben gegooid en staat zelfs – verdekt – open voor samenwerking met de partij van erfvijand Gyurcsány. Op de lachspieren werkend is de kritiek van de opposite op Zsolt Semjén, de vice-premier. Hoe is het mogelijk dat deze wrede man jachtpartijen kan betalen in Zweden en nog tamme rendieren doodschiet ook. Bovendien laat hij zich bij de geschoten dieren fotograferen als  een soort Ceausescu, de voormalige keizer van de Karpaten. Tenslotte  laat hij de dieren, gehangen aan één poot, met een helikopter vervoeren naar de verzamelplaats, wat een gotspe. Dit laatste werd op deze manier opgelost, omdat er geen voertuigen op de jachtlocatie konden komen, maar dit vertelt het verhaal niet. Humor wordt in deze campagne onmiskenbaar gepompt door de ’twee hondenstaartenpartij’, ja U leest het goed. Tijdens een demonstratie werd door de activisten van de partij het spandoek gedragen met de volgende tekst: alle tamme rendieren hebben recht op een gratis helikopter!. Nog een kleine bloemlezing met betrekking tot de spandoekteksten:  ’ toegang voor alle Hongaren tot corruptie! ’, ’nog vandaag invoering van de Russische roebel! ’, Laat de Verenigd Naties eerst maar hun eigen land op orde brengen! ’ en zo verder. Hongarije heeft problemen met een voorstel beginseldocument van de VN dat migratie als een recht zou beschouwen. Tot nu toe lijkt het erop dat de Fidesz regeringspartij weer een landslide overwinning zal boeken, maar wie zei ook al weer dat de bal rond was?

Veel wijsheid gewenst met stemmen voor de gemeenteraad – als U stemrecht heeft! – , zoals wijlen Wim Kan zei: U kunt kiezen uit uitermate capabele kandidaten………

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s