Vergeetachtige 50PLUS etc

De campagnetijd voor de gemeenteraadsverkiezingen is weer begonnen. Er geestig was het interview dat de journalist van dienst van het TV-programma Jinek hield met een jong 50PLUS kandidaat gemeenteraadslid. Toen hem werd gevraagd wat zijn hoofddoel zou zijn in de gemeenteraad viel het stil, hij was het even vergeten. Als de dementie op deze jonge leeftijd al toeslaat is dit kandidaat gemeenteraadslid precies bij de goede partij beland. Een wervingsplakkaat ophangen werd ook een fiasco, na het opplakken viel het meteen jammerlijk op de grond. Na deze beelden meldde Henk Krol zich nog met een peptalk. Diezelfde Krol die via zijn – ter ziele gegane gaykrant – een libidoversterkend middel verkocht dat een gevaar voor de volksgezondheid kon opleveren, geen pensioenpremies voor zijn personeel afdroeg, omdat zijn secretaresse correspondentie hieromtrent zogenaamd had weggemoffeld, een beveiligd medisch systeem hackte, waarvoor hij werd veroordeeld, loog in de campagne naar aanloop van de Tweede Kamerverkiezingen van 2012 over het koopkrachtverlies van ouderen. Zal ik verdergaan? Deze galante ridder die strijdt voor de rechten van ouderen – wie zijn dat eigenlijk? –  is gewoon Tweede Kamer fractievoorzitter van de partij 50PLUS. Op de website van 50 PLUS wordt bij het tweede statement gemeld dat het Nederlandse pensioenstelsel één van de beste van de wereld is. Ja, dank je de koekoek Krol, niet vanwege jouw inspanningen. Het is ongelooflijk dat een dergelijke charlatan in de Tweede Kamer kan plaatsnemen, hierbij vergeleken is de misstap van Halbe Zijlstra een kwajongenstreek. Maar er is meer, zoals Frits Bom placht te zeggen. Inmiddels heeft 50PLUS inmiddels 4 zetels in de Tweede Kamer, ja U leest het goed, 4! PVV, 50PLUS,DENK,Partij voor de dieren, Forum voor Democratie, SGP bezitten samen 37 van de 150 zetels in de Tweede Kamer, dat is – als ik goed reken – bijna 25% van de zetels. Tel daarbij de zetels van de SP nog bij – want deze partij is met zijn familiedynastie wel degelijk verdacht – en het sommetje leert dat meer dan éénderde van de partijen in het Nederlandse parlement er op zijn zachtst gezegd moreel en/of democratisch gezien niet zo florissant voor staat. Maar dat typisch Hollands vingertje –  vrij naar Seth Gaaikema –  wordt door de meeste Nederlandse Politici continu geheven als het gaat om  het gebrek aan democratisch gehalte van sommige Europese Unielidstaten. Spanje blijft in de kritiek buiten beschouwing, want daar is alles spik en span, wat de Catalanen doen is allemaal in strijd met de Spaanse grondwet en we gaan weer over tot de orde van de dag.  Zelfbeschikkingsrecht? Nooit van gehoord, in Brussel worden Catalaanse politici niet eens ontvangen door de meeste diplomaten/politici. Zou ik me daar toch bijna kwaad maken, ik dwaal af, terug naar de campagnetijd in Nederland. Diezelfde verslaggever van dienst van Jinek ging ook nog even op bezoek bij een meisje – ik meen in één of andere negorij op de biblebelt – die op de aanstaande verkiezingsdag haar achttiende verjaardag viert en zodoende – als ze gekozen wordt – tot  het jongste gemeenteraadslid ooit in Nederland kan worden gekroond. En niet  van zo maar een partij, nee, van de Christenunie! Hulde, daar zou de SGP een voorbeeld aan kunnen nemen, ik vrees echter dat de mannenbroeders dit tafereel met afschuw gade slaan. Diezelfde SGP overigens die door Poetin in het verleden  werd aangehaald naar aanleiding van de Nederlandse kritiek op Rusland ten aanzien van homorechten. Wat nou meldde hij, bij jullie kunnen zelfs partijen in jullie zogenoemde democratische parlement plaatsnemen die vrouwen ongrondwetmatig discrimineren. Vind daar maar eens een antwoord op!  Partijvoorzitter van Leeuwen van de SGP benadrukte onlangs nog in de partijkrant dat vrouwen weg moeten blijven uit de politiek, chapeau! zou Buma zeggen… Nadrukkelijk werd de vrouwelijke lijsttrekker van de SGP door het landelijke SGP-bestuur NIET gefeliciteerd om reeds genoemde reden. Paula Schot, de vrouwelijke lijsttrekker in Amsterdam wordt er niet door geraakt, de SGP blijft haar partij, want ’ze weten waar ze staan en daar blijven ze staan’. Ja, ja ik begrijp het volkomen. Waarom had Sybrand  Buma overigens eerder ’chapeau’ kunnen uitroepen,  in zijn fractie zijn namelijk  slechts 6 van de 19 fractieleden vrouw, een goede reden om deze christenpolitica in de gelederen op te nemen, zou ik zeggen.

Cabaratiers, columnisten opninieleiders in het algemeen , zo lees ik de laatste tijd, hebben een maatschappelijke verantwoordelijkheid en dienen goed na te denken voor ze iets zeggen of schrijven, omdat hun uitingen een negatieve invloed kunnen hebben op de algemene houding ten opzichte van homoseksuelen, transgenders, christenen, islamieten en medelanders in het algemeen. Youp van ’t Hek heeft een verhoogde verantwoordelijkheid want veel mensen lezen zijn wekelijkse column, dat schelden met gebruik makend van woorden als ’pisnicht’ moet in ieder geval maar eens afgelopen zijn. Rosanne Hertzberger, columnist van het NRC gooit het over een andere boeg, want wie – zo vraagt zij zich af – vindt Youp nog grappig? In ieder geval is Youp ’by far’ nog altijd  de best gelezen columnist in Nederland en ik vraag mij af of deze Rosanne enig gevoel voor humor heeft. De opmerking van Youp, destijds gemaakt dat Buckler drinkers dit alcoholvrijbier maar in de kerk moeten drinken is volgens haar een grapje van Youp, maar de opmerking had wel als resultaat dat het merk – zoals Rosanne schrijft – kapot was gemaakt. In de eerste plaats geloof ik er niks van dat Youp zijn voorgaande opmerking als grapje bedoelde, niet alles wat Youp schrijft in zijn column is grappig bedoeld, dit is een misvatting. Maar ja, dit inschatten hoort ook bij het gevoel hebben voor humor, Rosanne!  Vervolgens wordt de legende dat Youp Buckler het genadeschot heeft gegeven in eerste instantie in stand gehouden door hemzelf. Heineken Nederland wilde Buckler een ’push’ geven en startte een reclamecampagne met de slogan dat de smaak van Buckler sensationeel verbeterd zou zijn, helaas was er sprake van dezelfde uilezeik., ja dat pikt de consument niet.  Bavaria Malt daarentegen kwam er in de smaaktests continu als beste uit. DAT waren de redenen van de terugval van Buckler, niet de tirade van Youp, trouwens volgens mij bezoeken alcoholvrij bierdrinkende gereformeerden de theatershows van Youp niet, maar dit terzijde. Conclusie van voorgaande: het effect van columnisten, cabaratiers en andere lieden die niks beters te doen hebben  – zoals ik – op ’het volk’ is niet noemenswaardig , niet iedereen woont in de grachtengordel. Heineken heeft zijn huiswerk bij de introductie van Heineken 0.0% alcohol wel goed uitgevoerd, handig gebruik makend van de legende van Youp. Jammer weer dat de projectleidster van het Heineken Holland House in Zuid-Korea meldt – naar aanleiding van gereformeerde berichten in de Nederlandse pers dat sport en alcohol niet hand in hand kunnen gaan – dat het House er in eerste instantie voor is om de Nederlandse sportsuccessen te vieren en pas in tweede instantie als marketinginstrument kan worden beschouwd. Feitelijk is het precies andersom, alsof Heineken geld uitgeeft uit vaderlandsliefde, mogen wij even het teiltje erbij…….

Dan de sport op de Olympische winterspelen. Over het algemeen doen onze Hollandse Schaatsers/schaatsters het meer dan prima, Sjinkie Knegt ging een beetje ten onder in de Zuid-Koreaanse turbulentie, maar ja shorttrack is in dat land de wintersport bij uitstek. De ploegenachtervolging werd geen succes voor de mannen onder aanvoering van Sven Kramer. Koen Verweij vond na de kwartfinale, waar hij zo’n beetje over de finish werd gedragen door Kramer, dat hij toch wel aardig gereden had. Zijn reactie op zijn nederlaag op de 1500 meter was nog uitzonderlijker, normaal moet hij die Nuis en Roest gemakkelijk kunnen hebben, meldde hij verongelijkt na de race. Je had ze eerst wel eens hartelijk mogen feliciteren, Koen! Trouwens, je had meer dan twee seconden achterstand op de winnaar Nuis, wat een prietpraat, zeg.  Kjeld Nuis is zonder enige twijfel de koning van Nederland, deze partner van Miss Nederland won ook nog de 1000 meter en wel in de laatste rit, met zijn ’looks’ is een celebrity geboren! Lindsey Vonn, de troefkaart voor de amerikanen op de ski-afdaling werd helaas derde en stond vooraf onder immense druk, niet in de laatste plaats omdat ze vele haatberichten van landgenoten had mogen ontvangen. Dit was in verband met enigszins kritische opmerkingen harerzijds aan het adres van Trump. Need I say more……Met veel plezier kijk ik naar de verrichtingen van de Nederlandse sporters, alleen die onvermijdelijke Wennemars begint me een beetje op de zenuwen te werken, Rintje Ritsma – de beer uit Lemmer – komt er amper aan te pas. Last but not least, HONGARIJE HEEFT DE EERSTE GOUDEN WINTERMEDAILLE OOIT TE PAKKEN en wel op de shorttrack. Hulde, hulde, hulde, bij de volgende Olympische  winterspelen een medaille bij het lange baanschaatsen, let op Koenetje Verweij, we komen eraan!

Holleeder. Wat gebeurt er in Nederland? Het gehele mediacircus gaat over de rechtszaak tegen De Neus. Iedereen, zelfs Jinek is in dienst getreden bij RTL Boulevard. Heel kort: deze Amsterdamse penosefamilie krijgt buitenproportionele aandacht in alle Nederlandse media, alle details worden besproken en beoordeeld, het is weer een gouden tijd voor onze allesweter Peter R. de Vries (trouwens, haal die ’R’ eens weg jongen, volgens mij staat deze voor ’Rumoerige’). Die Familie Holleeder en alles wat er omheen hangt  is zo plat  als een dubbeltje, stijlloos en vulgair. Maar ja, we worden er mee dood gegooid, Twan Huys haalde het zelfs in zijn hoofd om De Neus te laten optreden in College Tour. Het verbaast me niet in een land waar de Tokkies hoogtij konden vieren, so much for taste……

De hoogste ambtenaar bij de Europese Commissie , de Nederlander Alexander Italianer vertrekt per 1 maart aanstaande. Deze vertrekdatum had hij in 2015 al besproken met Commissievoorzitter Juncker en deze had de afspraak op verzoek van Italianer geheim gehouden, dit om het functioneren van de hoogste ambtenaar niet te belasten. Desgevraagd zei Juncker dat hij de enige binnen de Europese Commissie is, die een geheim kan bewaren, die kan je weer in je zak steken, Frans Timmermans!

Rutte meldt stoer aan Merkel dat Nederland na de Brexit geen Eurocent extra zal afdragen aan de Europese Unie. Het Verenigd Koninkrijk is nettobetaler en onder andere Nederland moet de klappen opvangen, bovendien wil Duitsland meer geld pompen in het ’Europese Project’. Dit gaat dus niet gebeuren heeft Mark nu medegedeeld. Kijk uit Mark, met de Griekse financiele  hulppakketten ben je al de bietenbrug opgegaan, daar zou je ook je medewerking aan weigeren, weet je nog. Beetje gratuit om op deze manier campagne te voeren voor de gemeenteraadsverkiezingen, misschien is Mark nog niet helemaal bekomen van het Zijlstra debacle. Ik adviseer als therapie de pianoversie te spelen van Elton John’s ’sorry seems to be the hardest word’ , het liefst in de eerstkomende Ministerraadvergadering.

Dit is het wel weer, want ik moet snel naar de winkel om schoenen van veganistisch leer aan te schaffen, voordat ze zijn uitverkocht. Ze zijn dan wel duurder dan echte leren schoenen EN twintig keer duurder dan dezelfde PVC-schoenen bij de Schoenenreus, dus biologisch onafbreekbaar, maar ik blijf tenminste zuiver veganist.

Verdorie, ik had mezelf beloofd elke week iets over Hongarije te schrijven. De campagne voor de parlementsverkiezingen is losgebarsten en het is moddersmijten alom. Maar er is ook goed nieuws, onze grote leider Viktor Orbán heeft in zijn ’Hongaarse State of the Union’ van de week zijn voorkeur laten blijken voor Berlusconi die wederom, als een soort Heintje, aan de Italiaanse parlementsverkiezingen gaat deelnemen, dus Forza Italia!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s