A Giant Leap for ‘Peoplekind’

Ronald Koeman is eindelijk  bondscoach  geworden , naar omstandigheden de beste keuze. Ik  verheug me nu al als we tegen Duitsland moeten, een Duits shirt moet hij na de wedstrijd maar niet in handen krijgen. Ik dacht altijd dat hij zijn niet al te klein uitgevallen bips  met het shirt van Lothar Matthäus afveegde na de halve finale wedstrijd op het EK in Hamburg – waarvan akte – maar het was helaas Olaf Thon. Door dit voorval  kan hij nooit coach in duitsland worden terwijl hij toch zo’n echt blozende blonde kop heeft. Wie weet, als hij successen boekt met het Nederlands elftal  wordt hij nog eens coach van Fc Barcelona, zijn grote droom. Wat zegt U , laat maar…., nee,nee ik blijf optimistisch. Ruud Vormer wint de gouden schoen in Belgie, Quincy Promes  is voetballer van het jaar in Rusland, maar het Nederlands elftal is van het niveau van zeg maar Slowakije, hier is in de WK-kwalificatie toch wat fout gegaan. Nog bedankt KNVB-bestuurders  vooral Bertje van Oostveen, Hiddink, Blind, Grim, Hoek  etc etc, wat een janboel is het geweest. Koeman wil Ruud Gullit – overigens geboren als Ruud Dil, maar dit terzijde – niet als assistent, dat begrijp ik wel, uiteraard zou dan de aandacht  alleen maar uitgaan naar onze nationale adonis. De nog nieuw te benoemen technisch directeur van de KNVB krijgt tenslotte nog een nieuw visitekaartje, nl. directeur topvoetbal. Conclusie, dit moet wel een lege functie worden……

Robin van Persie komt in het laatste kwartier in het veld tegen Groningen en scoort meteen, en wat een voetbeweging!! Helaas loopt Robin meer minuten warm dan dat hij speelt, een kniesoor die erop let. Wat me vooral opvalt is dat Robin op een zeer plezierige manier vragen van journalisten beantwoordt, dat is wel eens anders geweest. Ik adviseer Hakim Ziyech de beelden nog eens op Youtube terug te kijken.

Géza Hegedűs , oud lijsttrekker voor de PVV in Rotterdam vertelt van de week over zijn verplichte terugtreding bij de éénmanspartij van onze Mozart Wilders. Hij blijft het raar vinden dat er zoveel ophef wordt gemaakt dat hij de holocaustontkenner Irving feliciteert met zijn verjaardag, want hij heeft ook zoveel andere goede dingen geschreven, me hoela! Zijn vader was zelfs bereid afstand te doen van zijn Hongaarse nationaliteit, zodat er geen discussies over de nationaliteit van Géza zouden kunnen ontstaan. Helaas weet deze naieve borst niet dat hij bij geboorte reeds Hongaar en Nederlander was, daar helpt in dit geval geen lieve vader aan.

Verder geeft Géza een inkijkje in de selectieprocedure van de PVV voor de gemeenteraadskandidaten. Ik vermoed dat Géza op de volgende wijze is geselecteerd: Geert roept tijdens de zaterdagbrunch uit de keuken naar zijn vrouw dat die Géza wel een goede kandidaat is, vrouwlief – een Hongaarse – zegt verhip, dat is een Hongaar, Geert antwoordt, ja het is een zoon van gevluchte Hongaarse ouders en nog christelijk ook! De conclusie was onmiddellijk getrokken en in ‘no time’ stond deze Géza zijn onzinpraat te verkondigen voor een moskee in Rotterdam. Ga zo door Geert….Tenslotte is het vermeldenswaardig dat Géza een visionair man is, hij pleit hartstochtelijk voor meer bomen in de stad Rotterdam…..

In Duitsland lijkt de coalitie CDU/SDP  er dan toch te komen. Op zichzelf geen probleem, schandalig is echter de rol van SDP voorman Martin Schulz. Hij heeft het ministerie van buitenlandse zaken voor zichzelf opgeëist, terwijl hij tot voor kort publiekelijk meermalen meedeelde dat hij niet met Merkel in een regering gaat plaatsnemen  Meneer Schulz, het kan ook anders, in Nederland maken de kopstukken van CDA, D66 en Christenunie geen deel uit van de regering die ze nota bene bij voorbaat niet eens uitgesloten hadden. Deze sjieke oplossing past de voormalige boekhandelaar Schulz niet, volgens mij gaat zijn eerste reis naar Namibië, een voormalige Duitse kolonie. Ik overweeg mijzelf tot Duitser te laten naturaliseren – een utopie uiteraard – en lid te worden van de SDP. In de te houden ledenstemming zal ik dan tegen een eventuele SDP/CDU coalitie te stemmen, dat zal die Schulz leren!

In De Wereld Draait Door meldt een fanatieke anti-rook lobbyiste dat ze de tabaksfabrikanten gaat aanklagen en meldt en passant dat de CEO’s van deze kankerbedrijven crimineel zijn en achter de tralies moeten. Om haar verhaal van enig gewicht te voorzien laat ze een filmpje zien waarin peuters – ik meen in Indonesië – minimaal 20 sigaretten per dag roken. Tabaksverkoop moet verboden worden, nou ik kan niet wachten tot roken illegaal wordt, wat een gouden business zal dat worden zeg.

Trouwens, waarom dan maar niet meteen ook alcohol, chips, varkensvet, koekjes met transvetten etc verbieden, de wereld zal er vanzelf beter uitzien, maar ik vrees dat iedereen dan aan de anti-depressiva gaat. Overigens denk ik dat deze lobbyiste aandacht tekort komt want ‘helaas’ is ze – zoals ze meldt – nog niet bedreigd door de rookindustrie. Ik begrijp dat volkomen, voor deze bedreigingsklus zou zelfs de hardste hardliner bedanken vooral als deze een ‘niet zo’n vrolijke pasfoto’ van deze mevrouw zou zien.

Verder sloeg ik steil achterover dat in Nederland burgemeesters prijssstunten met alcoholproducten kunnen verbieden. Het onderwerp wordt in DWDD gelardeerd met een advertentie voor goedkoop Jupiler bier op de achtergrond. Als ik in Nederland zou wonen sprong ik meteen op mijn fiets richting supermarkt. Wat een donders lage prijs voor dat pilsmerk! Vervolgens heeft de staatsecretaris van dienst – een Christenunieman – het over Heineken Holland House  in plaats van Holland House. Erg geestig allemaal, namelijk gratis reclame voor de genoemde biermerken, hopelijk kan de reclamecode commissie er geen humor in zien.

Arjen Lubach meldt dat in plaats van het officiële cijfer van bijna 70% groen energieverbruik  in Nederland er slechts sprake is van 2,2%. Slechts 2,2%! In Noord-Amerika worden complete bossen gerooid,  het hout wordt verscheept naar Nederland en verbrand in de energiecentrales, maar dit is uiteraard groene energie. Nederlandse energiebedrijven kopen zelfs zogenaamde groene certificaten uit Italië waarmee niet-groene energie plotseling groen wordt. Waarom niet uit Albanië of Oezbekistan, die landen lijken me een stuk betrouwbaarder……

Thierry Baudet wordt geinterviewd vanwege de zuiveringen in zijn partij. Uiteraard  bevestigt hij dat zijn partij democratisch en niet racistisch is. Dit laatste zou minister Ollongren volgens hem beweerd hebben. Bij de persconferentie betreffende de aangifte tegen Ollongren staan secondant Theo Hiddema en Baudet als een soort Jacobse en van Es naast elkaar. Als de interviewer van dienst van de NOS Baudet hierop wijst antwoordt hij op verbijsterende wijze: ‘deze lieden ken ik niet’. Deze Baudet die potjeslatijn debiteert in de Tweede Kamer kent één van de beste humoristenduo’s van Nederland niet, ik zou zeggen: meteen naar de inburgeringscursus! Overigens heeft Baudet meermalen in interviews gemeld dat zijn meningen feiten zijn. Deze opvatting lijkt me een goede basis voor het opbouwen van een democratische partij.

Sint Eustatius is onder curatele gesteld en er wordt nogal geklaagd op het eiland, men overweegt zelfs naar de VN te stappen. Ondersteuning uit Nederland is ontoereikend  terwijl ik las dat Nederland op jaarbasis 60 miljoen euro spendeert aan het eiland, dat is, als ik goed reken 20.000 euro per inwoner! Daar zou elke gemeente in Nederland zeer verguld over zijn, al die overzeese Nederlandse gemeentes lachen zich volgens mij slap om ons.

René van der Gijp moest naar verluidt verplicht van RTL verklaren dat hij geen problemen heeft met transgenders, homo’s, lesbiennes etc etc. Ik vermoed dat het hier puur om de eigen portemonne ging want de sponsors begonnen lanzamerhand zenuwachtig te worden. Had Johan Derksen geen stokje voor deze knieval kunnen steken, wat een slapzakkerigheid, zeg. Ik vond de grap met Renate van der Gijp ook niet echt amusant, maar ja, smaken verschillen. Bij DWDD vond ik het optreden van Bo van Spilbeeck – inmiddels door het leven gaand als vrouw – ontwapenend en authentiek, absoluut geen onderwerp om zo’n platte grap van te maken. Maar ja, hoe van Spilbeeck’s vrouw nu door het leven zal, toch niet als lesbienne? Hallo Matthijs van Nieuwkerk, heb je dit misschien over het hoofd gezien? De mening/gevoelens van Mevrouw van Spilbeeck kwamen echter niet aan bod, ach ja Matthijs, het is maar een vrouw, nietwaar?

Sybrand Buma van het CDA laat in DWDD  trots zijn Elfstedentochtspenning zien, in 1986 heeft hij ’m toch maar uitgereden, knap werk hoor!  Niet lang daarna sloot hij zijn rechtenstudie in Groningen af en zou eigenlijk het leger in moeten, maar ja, medisch afgekeurd, he. En deze man durft te pleiten voor de herinvoering van de militaire dienstplicht. Nog een voorbeeld: de uitslag van het Oekrainereferendum diende volgens Buma, ook al was het niet bindend wel serieus te worden genomen door de politiek. Uiteraard, want de uitslag paste in het straatje van het CDA, de uitslag van het sleepwetreferendum kunnen we volgens Buma bij voorbaat links laten liggen. Deze CDA’er spant wel de kroon in de christelijk/politieke traditie, het is een soort Maxime Verhagen in het kwadraat, stelt U zich eens voor dat deze Fries in Limburg was geboren.

Pia Dijkstra strijdt voor aanname van haar nieuwe donorwet, een kroonjuweel van D66. Het is me echter volstrekt onduidelijk wat er met deze wet bereikt wordt. Ook na aanname van de wet kunnen nabestaanden weigeren de organen van hun dierbaren ter beschikking stellen, zelfs als de overledene in het verleden expliciet heeft aangegeven donor te willen worden. Formeel hebben nabestaanden dit recht na aanname van de wet niet, maar materieel wel. Mijn lieve dames en heren politici, what the F### we are talking about!!!

GroenLinks voorman Jesse Klaver meldt in Jinek dat hij tegen de uitbreiding van vliegveld Lelystad is, want mensen zijn absoluut bereid meer te betalen voor een vliegticket. OK, maar dan blijft uitbreiding van vliegcapaciteit toch nog nodig lijkt me. Overigens  – zegt Klaver –  kan er veel beter worden geinvesteerd in andere infrastructuur, het midden – en kleinbedrijf , de natuur op de veluwe etc. Ik zou daaraan nog willen toevoegen: werkzoekendenprojecten op het eiland Marken, gaarkeukenuitbreiding in boerenstronkeradeel en meer tweedehands boeken voor de bibliotheek van Lelystad, kortom salon-socialistische humbug van de bovenste plank. Klaver droeg ook een das die met veel smaak was uitgekozen, dit is uiteraard een grapje. Bovendien had de das een zogenaamd gootje, misschien gestropt door Eva Jinek? Jesse, neem een voorbeeld aan je illustere voorgangers zoals PSP’er Bram van der Lek die de enkele keren dat ze een das droegen tevreden waren met een synthetisch vetertje.

De premier van Canada Trudeau wil het niet meer over ’mankind’ hebben maar over ’peoplekind’. Jesse Klaver kan dit allemaal wel positief beoordelen. Zijn naam ’Klaver’ is volgens De Dikke van Dale zowel mannelijk als vrouwelijk, meteen aan de slag Jesse, het woord ’klaver’ zal het eerste genderneutrale woord in Nederland worden. Als dit niet een belangrijk doel van Groen Links zou moeten zijn, dan weet ik het niet meer…., want:

One small step for Jesse is one giant leap for peoplekind. ( vrij naar Neil Armstrong, eerste man/mens op de maan 1930 – 2012)
 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s