Quote van de dag 12 oktober 2021: 2,2 miljoen kijkers voor Oranje, Prineses Beatrix haalt de top 25 niet

Bovenstaande quote pikte ik op van het nieuwsportaal nu.nl, ik moest meteen glimlachen……. MAX-omroepbaas Jan Slagter meldde – waarschijnlijk als een soort excuus – dat de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) ’niet te veel reuring aan het gesprek wilde geven’. Beste Jan, volgens mij is dit maar een gedeeltelijke verklaring voor het lage kijkcijfer, de ’Oranjeklanten’ keken immers op de andere zender naar de verrichtingen van het Nederlands elftal. Typisch geval van slechte programmering, ’Bea’ zal wel ’not amused’ reageren, vandaag tijdens het lezen van haar ochtendkrant (met of zonder een filtersigaret tussen de lippen….).

Over roken gesproken, Jan Slagter heeft al eens meegedaan met de anti-rookactie ’stoptober’, maar kon nadien de verleiding niet weerstaan. Tijdens een wijnproeverijtje ging hij – kort nadat hij met veel aplomb op TV zijn laatste sigaret had uitgedrukt – weer voor de bijl. Hij werd ’narrig’ van het abstineren, de kankerstokjes werden weer tevoorschijn gehaald. De omroepbaas rookte volgens eigen zeggen zo’n 40 peukjes per dag en daar schrok hij toentertijd toch wel een beetje van.

Nog meer ’RTL-boulevardtalk’ ? Oké, voor deze keer dan. In 2016 ging het hardnekking gerucht rond dat Slagter en SP-fractievoorzitster Lilian Marijnissen een relatie zouden hebben. Inmiddels is dit publiek geheim door veel ’BN’ers’ stiekem en/of achter de hand bevestigd. Mark Rutte meende destijds het geruchtencircuit nog wat te moeten voeden, door zich af te vragen of het geen goed idee zou zijn om Marijnissen mediatrainingen te laten volgen bij omroep MAX. Ja, ja, onze premier is niet van humorgevoel gespeend hoor!

Terug naar onze vorige Koningin. Jantje S. volgde de ’bindende adviezen’ van de RVD op, waardoor Bea qua kijkdichtheid op 12 oktober jongstleden op de 25e plaats terecht kwam. (noot: Jan heeft ruime ervaring met het ’weinig reuring geven’ aan zaken die niet aan de (media)oppervlakte zouden moeten verschijnen….). Zelfs Chateau Meiland van ons aller Martin Meiland – tevens interieurontwerper, net als wijlen Jan des Bouvrie – trok op 11 oktober 3 keer zoveel kijkers als het Bea-interview. Een ’realitysoap’ die het Koningshuis met grote cijfers verslaat? Beste Willy (Alexander), volgens mij is er stront aan de knikker, het wordt tijd om een nieuw charmeoffensief te beginnen. Misschien iets met de gedupeerde Argentijnse Transavia-piloot Julio Poch die nu toch een schadevergoeding van de Nederlandse staat heeft ontvangen? Een interview in aanwezigheid van Máxima lijkt me aanbevelenswaardig, geachte Willy en RVD-lieden. Nog een advies: het interview geschiedt in de Spaanse taal met ondertiteling. Indien Máxima of Poch per ongeluk iets zeggen over Argentijnen die destijds vanuit vliegtuigen de zee in werden gekieperd kan de ondertiteling dat mooi onvermeld laten. Het interview dient zo gepland te worden dat Poch eerst verklaart dat hij altijd voorstander is geweest van een democratisch Argentinië. Waarna Máxima Poch’s verkaring volmondig onderschrijft en het volgende toevoegt: ’ook mijn vader was deze mening altijd toegedaan…..’

Tot slot terug naar Jan S. Voordat je defintief door alle Koningshuisleden wordt gemijd als de pest moet je meteen aan de afdeling NPO-omroepprogrammering vragen of het interview nog een keer mag worden uitgezonden. Bij voorkeur op een zaterdagavond na het 8-uurjournaal op het eerste net. Lukt je dit niet, dan vrees ik harde wraakacties van ene Bea. Waarschijnlijk zal ze niet alleen jouw ’publieksgeheime’ relatie met Marijnissen (van 2016) publicitair .- via de RVD – bevestigen, de schade kan nog veel groter worden. Niet alleen zal ze de roddel verspreiden dat je zelf nooit meedoet aan MAX geheugentrainer vanwege beginnende dementie, de titel van Officier in de orde van Oranje Nassau zou je bovendien wel eens afgenomen kunnen worden…….

Bedrijven die zich hebben gedistantieerd van Veronica Inside na de uitspraken van Johan Derksen  zijn geen knip voor de neus waard (Jan Slagter, 1954 -) 

Wel Jan, dat ’geen knip voor de neus waard’ zal je binnenkort wel tegenkomen in een officiële RVD-verklaring. Ik zou dus maar opschieten…..

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s