Keek op de Dee 8 november 2018

muiswinkel

Een paar opmerkelijke notities van deze dag:

Er zijn veel te weinig leraren voorhanden in het basisonderwijs. Minister Slob van Onderwijs laat in een nieuwe handleiding voor directies van basisscholen weten dat in noodgevallen ’kunstenaars’ kunnen worden ingezet om zogenaamde handenarbeidlessen te laten verzorgen.

Kunstenaars? Volgens mij behoren kunstenaars wettelijk tot de vrije beroepsgroepen. Slob geeft directies van basisscholen dus een vrijbrief om een willekeurige Piet Klazzo van de straat te pikken en voor de klas te zetten. Ook voor muziek- en gymlessen mogen volgens Slob onbevoegden worden ingezet. Gymlessen laten geven door onbevoegden? Ik hoop vurig dat er tijdens een potje trefbal of het traditionele haasje-over geen ongelukken gebeuren met de koters maar ik zie de de hongerige advocaten reeds in hun handen wrijven. Bij een gymongeluk(je) zullen er astronomische schadevergoedingen worden geëist. Ik zou toch denken dat JUIST gymlessen moeten worden gegeven door een vakleerkracht. Voor vakken als taal, rekenen en burgerschap acht Slob het wel noodzakelijk dat er een bevoegde leerkracht met het krijtje in de hand voor de klas staat. Burgerschap, U zegt het. Slob bewijst met zijn handelswijze dat hijzelf dringend lessen in burgerschap behoeft. O ja, als een soort garantie moet de onbevoegde leerkracht wel een verklaring van goed gedrag kunnen overleggen. Minister Slob mag zijn verklaring van goed gedrag in ieder geval inleveren. Vooropgesteld dat hij er één heeft natuurlijk.

Ik besef me dat veel mensen zich irriteren aan me stukjes. Maar hun hebben geen gelijk want mijn beslissing om leuke artikeltjes te schrijven heb ik, zeg maar, zelf gemaakt. Er zijn wel 10 redenen welke genoemd kunnen worden over de kwaliteit van mijn nieuwsfeitjes. In de voorgaande drie zinnetjes heb ik de 10 meest irritante taalfouten samengevat. Althans volgens NRC-columniste Japke-d. Bouma vandaag in NRC. Tja, indien U – een deel van – de taalfouten niet heeft opgemerkt kunt U zich per omgaande schriftelijk bij mij melden. Waarvoor? Een verklaring van goed gedrag natuurlijk! Aanstaande maandag kunt U dan beginnen als gymleraar op een basisschool in een achterstandswijk van, zeg maar, Rotterdam.

Erik van Muiswinkel wordt vanaf volgend jaar de ’nieuwe’ Goedheiligman bij de Sinterklaasintocht in Amsterdam. De Cabaratier die in een vorig leven ’Hoofdpiet’ was bij de NOS waardeert het Amsterdamse ’pietenbeleid’ zeer. Immers, de gemeente laat bij de traditionele intocht slechts ’roetpieten’ toe. ’Rechts’ Nederland staat op zijn achterste benen, Jan Roos, Johan Derksen en Telegraaf-journalist Wierd Duk spreken er schande van. Volgens Roos is Amsterdam zo’n beetje een open inrichting geworden. Waar maken deze ’opiniemakers’ zich nu druk over? Hier is toch sprake van een transformatie van een zwarte man naar een witte heer, wat wil je nog meer als voorstander van een tradioneel op een Joods-Christelijk leest gestoelde samenleving. Een ’blanker’ statement kan die van Muiswinkel toch niet maken.

Sinterklaas kom maar binnen met je medewerker, want we zitten allemaal aan de versterker (Paul van Vliet, cabaretier)

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s