Wilders’ Wraak

Wilders’ Wraak

Geert Wilders is weer terug in het nieuws precies zoals hij het graag wil.  Altijd strijdend tegen ’neprechters’  heeft hij ze maar weer eens een poepie laten ruiken. In opvallend scherpe bewoordingen werd door de wrakingskamer de vloer aangeveegd met collega-rechters die het goed onderbouwde wrakingsverzoek van advocaat Geert-Jan Knoops wel kon waarderen. Knoops had een verzoek ingediend met de vraag waarom parmantige Pechtold niet wordt vervolgd om de volgende uitspraak: ’ik moet de eerste Rus die uit zichzelf een fout rechtzet nog tegenkomen’. Dit verzoek werd door het Gerechtshof afgewezen, maar de afwijzing  – zo oordeelde de wrakingskamer – had geen enkele juridische basis en was daarmee in ’juridisch-technische’ zin onbegrijpelijk. In plat Nederlands betekent dit dat de collega-rechters door de wrakingskamer geacht werden niet in staat zijn te poepen, omdat ze dáár zelfs nog te dom voor zijn.

Een eclatant succes voor Wilders en Knoops, de laatste gun ik het van harte. Wat een revelatie is deze man vergeleken bij die omhoogevallen – maar inmiddels terug op aarde geplofte – Bram Moszkowicz. Bolleboos Bram hield – misschien nog steeds – van ultieme gouden bling bling met als de kroon op zijn keizerlijke werk zijn voormalige liefje Eva Jinek. Tja, what comes up must come down. Ik begreep de adoratie van Geert wel voor zijn voormalige advocaat  Bram, want in zijn jonge jaren was Geertje een grote fan van de Ajax-aanvaller Johnny Rep en wat was ook alweer de bijnaam van ’Sjonnie’? Precies, goudhaantje. Dan Geert-Jan Knoops, reservemajoor van het korps Mariniers, zich streng houdende aan de Joodse spijswetten is een stabiele, uitstekend formulerende en articulerende strafrechtadvocaat die helaas een bepaalde mate van gezag verleent aan Geert Wilders die onze nationale Mozart overigens voor geen meter verdient. In elk geval zal Geert nu uitspraken als ’ het rechtssysteem in Noord-Korea is nog beter dan in Nederland’ voorlopig wel uit zijn hoofd laten. Er heeft nog nooit een hond iets gehoord van wat ook maar op een rechtssysteem in Noord-Korea lijkt, Geert is het rechtvaardige Noord-Koreaanse rechtssysteem uiteraard wel bekend.

Het zal me werkelijk niet verbazen als Geert binnenkort tijdens een persconferentie meedeelt dat hij de officiële stand-in was voor korporaal Klinger – de travestiet – in de serie M.A.S.H. die zich afspeelde tegen de achtergrond van de Korea-oorlog. Ik weet, dit laatste is overbodige informatie uit de oude doos maar wellicht weten de iets jongeren onder ons iets minder van M.A.S.H. Overigens vraag aan de oude M.A.S.H. – fans, wat betekent de afkorting ook maar weer? Antwoorden gaarne opsturen naar Matthijs van Nieuwkerk die de winnaar zal trekken die met de oneindige eer gaat strijken, maar ook niet meer dan dat. De poen blijft natuurlijk bij de zich altijd aan de Balkenendenorm houdende TV-presentator’s strijkstok hangen, maar dit volledig terzijde. ’Suicide is painless’ is de leadsong van de M.A.S.H-serie en zelfmoord heeft Geert al zeker gepleegd met betrekking tot zijn privéleven. Dit gun ik hem overigens geenszins, het lijkt me een bijna onmenselijke opgave om nog ’normaal’ door het leven te gaan met continu van die kleerkasten om je heen met dopjes in de oren en met een blik in de ogen die ze één op één hebben afgekeken van ’bodyguardKevin Costner uit de gelijknammige film.

Geert-Jan Knoops heeft reeds in 2016 betoogd dat de uitspraken van Wilders moeten worden beoordeeld door de publieke opinie. Da’s een klein smetje op het blazoen van Knoops, want helaas worden de uitspraken van gekke Geert altijd al beoordeeld door de publieke publieke opinie. We worden er nu niet meer mee doodgegooid, maar er was een tijd dat Geert uit Venlo van Maastricht tot Roodeschool in het brandpunt van de belangstelling stond. De man wist zelf niet wat hem overkwam. De vraag is of er bepaalde uitspraken van Geert strafrechtelijk beoordeeld moeten worden. Het lijkt me niet de verantwoordelijkheid van Knoops om op voorhand deze te beoordelen als ’geoorloofd in het kader van het strafrecht’.

Hoezeer ik Knoops ook als een voortreffelijk strafrechtadvocaat kwalificeer, het lijkt me een beetje veel van het goede als hij tevens op de stoel van de Officier van Justitie wil plaatsnemen. Het interessante van de ’minder Marokkanen’-uitspraak van Wilders is of het vervolg op de vraag die Wilders aan zijn gehoor stelde strafrechtelijk relevant is. Na die ‘minderuitspraak’ hield Geert het volgende aan zijn gehoor voor: ‘dan gaan we dat regelen’. Dit laatste lijkt me nog veel schofferender dan de vraag of er meer of minder Marokkanen geaccepteerd zouden moeten worden in Nederland. De gehele context riekt naar groeps/rassendiscriminatie, maar het is natuurlijk wel een kwestie van ’wie de schoen past trekke hem aan’. Voor zover mij bekend hebben de meeste hier verblijvende Marokkanen – tevens – de Nederlandse nationaliteit, je kan ook zeggen als Nedermarokkaan: die man heeft het helemaal niet over mij.

Maar goed, er is meer. Er bestaan Marokkanen en Turken  die voortdurend alle Hollanders over één kam scheren door geregeld laatdunkend op te merken dat men altijd met honger naar huis gaat na deelgenomen te hebben aan een Hollands feestje. Hollanders zijn gewoon de gierigheid en zuinigheid ten top zeggen ze. Engelsen hebben het niet toevallig voortdurend over de ’Dutch treat’, deze ’behandeling’ houdt in dat een Hollander je uitnodigt om samen een pint te pakken in een pub, maar bij vertrek mag de genode gast betalen. Allemaal groepsbelediging en rassendiscriminatie, die arme ‘zich niet gierig voelende Hollanders’ worden hiermee gruwelijk weggezet door de Nedermarokkanen. Voorgaande is allemaal ‘Spielerei’ maar echte discriminatie, belediging moet strafrechtelijk worden aangepakt, soit! Bijvoorbeeld het discrimineren van sollicitanten op basis van afkomst, haatimams die de meest afgrijselijke bullshit uitslaan, homobashing, het ontslag van Humberto Tan – mooie taak voor Knoops? – etc etc. Het hele Wilderscircus is slechts voor de bühne, een bühne die Geert maar al te graag betreedt, de officieren van justitie in Nederland zijn de grootste sponsors van onze nationale ’coup soleil’.

Ik stel voor om nog éénmaal groots aandacht aan Geert te besteden en wel door het aan hem toekennen van een oeuvreprijs. In de reclamewereld bestaat de ’loden leeuw’ , de jaarlijkse prijs voor de meest irritante reclamespot. U raadt het al de Grande Coupe Soleil – van lood gefrabiceerd – lijkt me de beste benaming voor deze oeuvreprijs. De coupe is eigenlijk een soort gifbeker vol met de mondelinge en schriftelijke oprispingen van Geert en de prijs wordt alleen definitief toegekend als de PVV-leider de gifbeker tot de bodem  heeft geleegd en wel in één teug. Daarna is het wat mij betreft radiostilte rond Geert. Helaas zal mijn toekomstdroom geen werkelijkheid worden, maar niet getreurd. Ik heb de stellige indruk dat de houdbaarheidsdatum van het wonderkind uit Venlo in zicht komt.

Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen moest de PVV zwaar bakzeil halen toen bleek dat de Rotterdamse kandidaat zwaar racistische sympathieën koesterde. Thierry Baudet verscheen ten tonele met deels dezelfde boodschap als Geert maar anders en frisser verpakt. Bovendien leed en lijdt Thierry niet aan de zogenaamde halal-hikhet bij voortduring hameren op het criminele karakter van de Islam. Geert vertegenwoordigt niet alleen een éénmanspartij maar bovenal een ’one issue’ partij. De partij-ideoloog van de PVV Martin Bosma heeft zich toch ergens verrekend, het verbaast me niet, deze man heeft zijn hele leven in zijn eigen ’bubble’ geleefd.

Van de weeromstuit dacht Geert het tij te keren door spoorslags naar Rusland af te reizen met een Russisch-Nederlands vriendschapsspeldje op zijn revers. Precies in de periode dat het bewijs van de rol van de Russen met betrekking tot de ramp met de MH 17 zo goed als geleverd werd. Fantastische spindoctoring Martin Bosma! Heeft Thierry Baudet nu vrij baan? Ik denk eerlijk gezegd van niet. Thierry debiteert om de haverklap potjeslatijn en ja, dat verstaat zijn potentiële electoraat niet. Henk en Ingrid konden de Noord-Limburgse tongval van Geert al moeilijk thuis brengen, de ’intellectueel’ Baudet  gaat mij ook boven de pet. Misschien is het FvD geen ’one issue’ partij, van een éénmanspartij begint het vehikel van Baudet al wel trekken te vertonen. Tijd dus voor een echt frisse en nieuwe stem des volks. Ik zou deze column graag willen ge(mis)bruiken om Peter R. de Vries  van harte uit te nodigen  om nu eindelijk de beslissing van zijn leven te nemen. Zo snel mogelijk de PP 2019 – PeterPartij 2019 – oprichten svp! Je weet nooit hoe snel dit kabinet knalt – de storm is al gezaaid – dus hup Peter, aan de bak. Jij bent onze hoop in bange dagen, een soort veilig baken zeg maar. En haal dan meteen die oude uitspraak van stal waarmee je één van je TV-programma’s altijd mee placht af te sluiten. Hier komt-ie dan, DE slogan van de PeterPartij:

ZORG DAT U KLAAR ZIT, DAN HEEFT U ALTIJD EEN ALIBI!

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s