Kudde op hol geslagen Chinese olifanten op weg naar het plein van de Hemelse Vrede?

Onder de titel ’Chinezen in de ban van epische trektocht van olifantenkudde’ plaatste NRC vorige week een artikel over deze zeldzame ’slurfbeestjes’. Ze zijn een beetje op hol geslagen en vreten akkers leeg, bovendien zijn ze niet te bevreesd om woongebied te betreden. De Chinese media volgen de ’wandeltocht’ op de voet, dit is goed te begrijpen. Waarom? Olifanten kunnen nu eenmaal niet de rol van demonstranten vervullen, geen gevaar dus voor de bende van Xi Jinping.

Toch doe ik een poging om dissidenten van de olifanten te maken in de hoop dat de hoge Chinese partijbonzen zelfs deze dieren als tegenstanders gaan beschouwen. Opdat de olifanten maar flink tekeer gaan in de communistische porseleinkast!

(Na elke NRC-alinea volgt vetgedrukt mijn herschrijving waarvan ik hoop dat Chineestalige media – waarschijnlijk alleen buiten China…… – deze overneemt)

Een kudde wilde olifanten heeft na 40 dagen en 500 kilometer lopen de miljoenenstad Kunming in China bereikt. Autoriteiten proberen juist te voorkomen dat de olifanten, die ontsnapten uit een natuurreservaat, de stad ingaan.

Een kudde wilde olifanten is begonnen aan de zogenaamde vrijheidsmars die inmiddels 400 dagen duurt. Na 5000 km lopen hebben ze inmiddels bijna het plein van de Hemelse Vrede in Peking bereikt. Speciale zwaar bewapende veiligheidstroepen proberen juist te voorkomen dat de olifanten, die ontsnapten uit een martelkamp in de provincie Xinjiang, het Hemelse Plein betreden.

Meer dan 510 politieagenten en andere hulpverleners, 64 vrachtwagens, 52 hulpverleningsvoertuigen en 14 drones zijn ingezet om de kudde te monitoren.

Meer dan 20.000 Chinese Commando’s en andere militairen, 150 tanks, 100 pantserinfanterievoertuigen en 25 bommenwerpers zijn ingezet om de kudde te neutraliseren.

Gisteren werden honderden voertuigen richting de stad omgeleid om de veiligheid van de mensen en olifanten te garanderen. Maar vannacht waren de olifanten even ‘kwijt’ omdat het zicht van de drones door regen werd vertroebeld. Ze bleken in een groep dicht op elkaar te schuilen, met de jonge olifanten in het midden.

Gisteren werden tienduizenden voertuigen richting het plein omgeleid om te garanderen dat er geen ooggetuigen zullen zijn bij het onschadelijk maken van de olifanten. Maar vannacht waren de olifanten even ’kwijt’ omdat de 5000 ingezette Hikvision-dronecamera’s werden gestoord door een forse zure regenbui. De olitanten bleken in een groep dicht op elkaar te schuilen, met de jonge olifanten in het midden (de volwassen olifanten weten uit ervaring dat hun ’kinderen’ als eerste zullen worden uitgekozen door de scherpschutters….)

Het gaat om vijftien Aziatische olifanten, die een beschermde status genieten in China. Een volwassen dier kan zo’n 6 meter lang en 3 meter hoog worden.

Het gaat om vijftien Aziatische olifanten, die een contrarevolutionaire status ’genieten’ in China. Een volwassen dier kan zo’n 6 meter lang en 3 meter hoog worden, wat de almachtige en onvervangbare leider Xi Jinping al nachtmerries heeft bezorgd.

De dieren ontsnapten meer dan 40 dagen geleden uit een natuurreservaat. Waarom en hoe is onduidelijk. Inmiddels hebben de olifanten al meer dan 500 kilometer gelopen en volgen veel Chinezen hun reis. De kudde bestond op het begin van de reis uit zestien olifanten, maar twee dieren zijn een andere kant op gereisd. Ook is er een kalf geboren.

De dieren ontsnapten meer dan 400 dagen geleden uit een afgelegen heropvoeding/verkrachtings/vernietigingskamp ergens in de provincie Xinjiang. Het ’waarom’ is duidelijk, het ’hoe’ is onduidelijk. Inmiddels hebben de olifanten al meer dan 5000 kilometer gelopen en veel Chinezen volgen (onder andere de geheime politie, landmacht-luchtmachtofficieren, hoger marinepersoneel en politbureau-partijfunctionarissen) hun reis. De kudde bestond op het begin van de reis uit zestien olifanten, maar twee dieren hebben de Chinese genie-troepen inmiddels door middel van radio-stoorsignalen kunnen afzonderen van de kudde. Ook is er een kalf geboren dat tot nu toe niet dodelijk is verwond door speciaal ingevlogen scherpschutters.

De autoriteiten proberen de kudde richting het zuidwesten te krijgen, weer terug richting het reservaat. Wegen zijn afgezet en ze worden gelokt met voedsel.

De autoriteiten proberen de kudde richting het zuidwesten te krijgen, naar een gebied waar in de open lucht zwaar radio-actief kernafval is gestort. Wegen zijn afgezet en de olifanten worden gelokt met het naar verse bladeren smakende zenuwgif novitsjok (voor een zacht prijsje gekocht van kameraad Poetin)

Tot nu toe zijn er geen meldingen van gewonden. Wel is er al tonnen aan schade veroorzaakt, vooral omdat landbouwgrond beschadigd is geraakt of kaalgevreten.

Tot nu toe zijn er geen meldingen van gewonden, wel zijn inmiddels 1350 dodelijke slachtoffers gevallen vanwege een ’vergissingsbombardement’ op een woonwijk in de stad Kunming. Ook is er al tonnen aan schade veroorzaakt, vooral omdat landbouwgrond beschadigd is geraakt of kaalgeblazen door een napalmaanval van het rode leger.

Vindt U bovenstaande aanpassingen van het NRC-artikel een beetje te ver gaan? Ik niet, het is meer een juiste voorspelling van een gruwelijke toekomst…….

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s