Wanneer is de Amerikaanse witte Jan met de Pet (Joe Sixpack) nu klaar met Trump?

trump mask

De witte conservatieve mannelijke Amerikanen, deze vormen de electorale basis van Donald J. Trump. En hun witte vrouwen natuurlijk. Devoot gaat het witte Amerikaanse gezin op zondag met kroost ter kerke waar gebeden wordt voor Trumpie en die engerd van een vice-president Mike Pence. Die kerkdiensten duren in de Verenigde Staten in de regel ruim een uur en dat heb ik nooit begrepen. Da’s toch veel te kort voor het vergeven van alle zonden die het Presidentieel tandem in de voorafgaande week heeft begaan?

Alle communicatie die Trump verricht is in de eerste plaats ter meerdere eer en glorie van zichzelf. In de tweede plaats zijn zijn toespraken, persconferenties, twitterberichten uitsluitend bedoeld voor zijn ’vrome’ achterban. Niks president voor ALLE Amerikanen, anderdenkenden interesseren Trump geen ene fluit. Overigens moet ik mezelf corrigeren, (enigszins) ’denkenden’ interesseren de president geen hol. De stuitend aandoende steun die de (nep)Christelijke Trumpaanhangers regelmatig op TV uitbraken zijn bij mij altijd een aanslag op de normale werking van het spijsverteringskanaal.

De meeste Trumpstemmers weten amper dat de noordelijke grens van hun land gevormd wordt met Canada. Europa is voor hen een overzees Sodom en Gomorra waar het leven standaard in de kiem wordt gesmoord (abortus) en volgestouwd is met homoseksuele heidenen die voortdurend een joint aan hun lip hebben hangen. Denemarken is de hoofdstad van Stockholm en dat export Heineken bier wordt gebrouwen in een Duitse brouwerij. En die brouwerij staat in de Duitse hoofdstad Wenen. Tenslotte is André Rieu natuurlijk een Oostenrijks staatsburger. Moet ik nog even doorgaan?

De gemiddelde oerconservatieve Amerikaan weet dus weinig van de wereld, maar Trump is voor hen de garantie dat de zwarten/latino’s het land niet overnemen. Da’s zo’n beetje de situatie in de USA. Vanwege de relatieve toename van immigranten (o. a. Latino’s) zou je verwachten dat een democratische presidentskandidaat tegen dat ’White House-vat van leugens’ een goede kans maakt om Trump af te wisselen in dit najaar. Maar vooralsnog zijn er nog geen tekenen dat de electorale basis van oom Donald aan het schuiven is. Daarbij helpt de kandidatuur van ’sleepyJoe Biden natuurlijk ook niet. Een inmiddels bejaarde vergeetachtige man met weinig charisma. We’ll see……

Een kleine twee weken geleden stelde Trump zijn mening over het dragen van mondkapjes bij. Na eerst de kapjesdragende Joe Biden onsterfelijk belachelijk gemaakt te hebben op twitter meldde hij later doodleuk dat hij ’een voorstander is van het dragen van mondkapjes’. ’Het kan verkeren’ schreef Bredero al. Wat verder opviel de afgelopen week is dat Trump gratie heeft verleend aan zijn voormalige adviseur Roger Stone (hij had 40 maanden moeten brommen). Deze aalgladde gladjakker heeft diverse federale misdrijven gepleegd, de ’Russia-connection’ werd bij hem pijnlijk duidelijk naar de oppervlakte gebracht. Stone was bijvoorbeeld kind aan huis bij Russische inlichtingsofficieren die maar uit waren op één ding: beïnvloeding van de amerikaanse presidentsverkiezingen ten faveure van Donald J. Trump. Hiernaast had Stone vuile handen in een Wikileaks-dossier en tenslotte loog hij over alles wat los en vast zat bij de federale rechter. Een echte Trumpguy dus….

Stone is uiteraard trots op zichzelf, met name vanwege het feit dat hij – naar eigen zeggen – Trump ’er niet bij heeft gelapt’. Onvoorstelbaar, eigenlijk geeft Stone toe dat de president zo fout is als Al Capone in zijn beste tijden. Nu was het moreel kompas van de Amerikanen al decennia lang op hol geslagen, maar dit? Onder Trump is er in de Verenigde Staten sprake van een afglijdende beschaving. Goed nieuws voor dictators als Bolsonaro, Xi Jingping, Poetin en anderen. Zolang Trump zich zo’n beetje alles kan veroorloven kunnen wij de touwtjes strakker aanhalen. Je ziet het Poetin soms denken. Bij eventuele ’Westerse Kritiek’ hebben deze dictators altijd het argument van ’boter op Uw Amerikaanse hoofd Mister president!’ in hun achterzak. Triest, triest, triest….

De (nep)Christelijke Amerikanen zullen deze brutale schofferingen (van de rechtsstaat) een grote zorg zijn, het interesseert ze eenvoudigweg niet. De enige hoop voor Joe Biden is eigenlijk een nog verdere verslechtering van de Corona-epidemie in ’The States’. Dat zou die Trumpaanhangers wel eens persoonlijk kunnen raken waardoor er – wellicht – eindelijk ook uit de (nep)Christelijke witte hoek kritiek komt op Trump’s rampzalige Coronastrategie. Je gunt geen enkele Amerikaan gezondheidsproblemen, zelfs Donald Trump niet. Wat ik die halve gare Amerikaanse president wel wens is het volgende: OPZOUTEN!!!!!

Mijn vingers zijn lang en mooi en, als ik me niet vergis, zijn andere delen van mijn lijf dat ook. (Donald John Trump, 1946 -)

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s