Kort Koppensnellen

Kort Koppensnellen

KOP 1

Mark Harbers, VVD-staatssecretaris van Justitie wordt het vuur na aan de schenen gelegd door Eva Jinek met betrekking tot de Europese migratieproblemen. Het enige concrete wat ik uit de onsamenhangende woordenbrij van de staatssecretaris kan opmaken is dat als landen zoals Polen en Hongarije niet naar de informele EU-migratietop willen komen ze rekening moeten houden met kortingen op de EU-subsidies. Mark Rutte meldt dat de EU-migratietop als voornamelijk doel heeft irritaties weg te nemen

Reactie: het woordengehaspel en visieloze gebazel van Nederlandse kabinetsleden op het migratiedossier is van een niveau dat ik niet eens durf te omschrijven. Rutte cum suis drukken zich alleen maar op dit onderwerp, want Nederland moet natuurlijk niet meer migranten in zijn mik gedouwd krijgen door de EU. Geen enkel EU-land houdt zich overigens aan de herverdelingsquota behalve Malta en Noorwegen, terwijl dit laatste land niet eens lid is van de EU. De meeste ’invloedrijke’ Europese politici, met Merkel voorop hebben geen enkele visie en een dozijn botervloten op hun hoofd.  Verbijsterend, deze Europese decadente démasqué.

KOP 2

Kroatië deklasseert op het WK voetbal Argentinië met maar liefst 3 – 0, Luka Modrić – de Johan Cruijff van de Balkan –  scoort een fantastisch doelpunt.

Reactie: het voelt een beetje als revanche voor de verloren halve finale van Nederland in 2014 tegen diezelfde Argentijnen en ook voor de verloren finale in 1978. EN een revanche voor de schoppartij die de Argentijnen afleverden tegen Hongarije in 1978 toen de Magyaren genaaid werden – excusez le mot – en met 2 – 1 aan de broek kregen. Bovendien werden de sterspelers Tibor Nyilasi en András Törőcsik met een rode kaart van het veld gestuurd, waardoor het van het begin af duidelijk was dat die oorlogszuchtige Argentijnen – remember the Falklands! – wel wereldkampioen moesten worden. Zo, dat is er weer uit, het is een beetje Voetbal Inside-niveau, maar zei Rinus Michels niet dat voetbal oorlog is. De enige met wie ik voor het eerst te doen heb is Messi, de rest van die Argentijnse slagersbende mag met een tussenstop op de Engelse Falklandeilanden naar huis. Helaas nog ééntje, ik kan er geen genoeg van krijgen: indien Fc Twente het volgende seizoen niet wil terugkeren naar de Eredivisie adviseer ik het Twentebestuur met klem om die kaalkopcoach van de Argentijnen – met z’n ontelbare tattoo’s – onmiddellijk een contract aan te bieden. Bijkomend voordeel is dat deze zogenaamde bondscoach ook als uitstekend voorbeeld voor de Twentse beloften kan fungeren.

KOP 3

André van Duin ontvangt een ere-Nipkowschijf voor zijn oeuvre. De jury oordeelt onder andere dat van Duin’s humor tijdloos, plat en eenvoudig te begrijpen is

Reactie: In eerste instantie, André mag wat mij betreft alle prijzen winnen, een grootheid in zijn vak. Inderdaad is zijn humor tijdloos, maar plat? Ik zou het eerder ’volks’ willen noemen, ’plat’ heeft toch enigszins een negatieve connotatie. Tja en ’eenvoudig te begrijpen’? Voor veel grachtengordelbewoners kan de humor van Dik voor Mekaar knap ingewikkeld zijn volgens mij. Één van zijn beste persiflages was toch wel toen hij als Dik voor Mekaar in de huid kroop van Willem O’ Duys en op onnavolgbare wijze het programma ’ Muziekmozaïek met Willem Duys’ presenteerde.

KOP 4

De Nederlandse eigenaar van Château Giscours – bekend wijnhuis in de Bordeaux – krijgt boete en voorwaardelijke gevangenisstraf voor het toevoegen van suiker aan de most.

Reactie: Ik heb het even nagekeken, maar voorzover ik weet is de – net overleden -Eric Albada Jelgersma de eigenaar of de erven in kwestie. Wilde Eric – dat was zijn bijnaam – joeg destijds als supermarktbaas de centrale ondernemingsraad al tegen zich in het harnas en misschien heeft hij toen al stiekem suikerklontjes in diverse château migraines gedaan om ze vervolgens als dure sjieke Bordeauxwijnen te verkopen. In ieder geval is het ongeoorloofd Franse wijnen te chaptaliseren – een duur woord voor suiker toevoegen – zonder uitdrukkelijke toestemming van de wijnautoriteiten.  Toch doen is een doodzonde in La Douce France, maar ja wat wil je met dit soort Hollanders die het liefst water bij de wijn doen want dat is uiteindelijk nóg goedkoper.

KOP 5

Het programma Voetbal Inside zet tegenwoordig regelmatig een jingle op waarop zwaar geboerd wordt. Na de zoveelste boer meldt René van der Gijp dat zijn hond een nog grotere lul heeft ’als mij’.

Reactie: Van Wilfred Genee – ooit nog onderkruipsel genoemd door Jack van Gelder – en René van der Gijp verwacht ik in de toekomst zelfs een nog lager niveau, maar dat Johan Derksen zich leent voor deze – vaak door hem gebezigde – schijtlolligheid, ik begrijp er niks van. Het programma dreigt nu wel door de ondergrens heen te zakken, snor Derksen zit misschien nu toch een beetje tegen zijn houdbaarheidsdatum aan. Overigens vrees ik dat er een andere reden in het spel is, sinds de lucratieve deal van de Voetbal Insideheren met Veronica denk ik dat de ze nu echt menen dat de manna uit de hemel komt en alleen voor hen is bestemd. Provoceren om het provoceren dus, maar dat pikt de Voetbal Insidekijker op enig moment niet meer. Op deze manier wordt de hele vertoning ’het theater van de lach’ van John Lanting, want het niveau van André van Duin zullen de heren echt nooit halen.

KOP 6

Griekenland krijgt nog een keer 15 miljard euro ’mee’ van de Europese Unie plus nog 10 jaar extra om de schulden terug te betalen en daarmee is de Griekse financiële tragedie officieel van de baan. Minister Wopke Hoekstra van financiën kan desgevraagd niet zeggen of de Grieken al hun schulden zullen terugbetalen.

Reactie: Vorig jaar meldde het Internationaal Monetair Fonds – IMF – dat Griekenland zonder schuldkwijtschelding zijn hoofd financieel NIET boven water kan houden. In Europa weten alle Ministers van financiën het beter dan het IMF, want de Grieken gaan echt wel terug betalen, in ieder geval is er een mogelijkheid DAT ze terug gaan betalen. Evident is dat zulke uitspraken gedaan worden wegens electorale motieven, gek hè dat de burger geen hoge pet op heeft van de EU en al die geldministers van de EU-landen. Hou je grootje voor de gek Wopke, zo komen we dus nooit van die politieke populisten af hè.

KOP 7

De dividendbelasting wordt afgeschaft alhoewel de nieuwe wet nog door de Eerste Kamer moet worden gejast. Echter, buitenlandse aandeelhouders van Shell betaalden al geen dividendbelasting, omdat de dividendbelalingen sinds 2004 via een door de Nederlandse staat goedgekeurde U-bocht op het Britse kanaaleiland Jersey werden voldaan.

Reactie: Lilian Marijnissen noemt Mark Rutte betreffende deze volgens haar stinkende deal ’een loopjongen van het grootkapitaal’. Ik denk dat Lilian na de geboorte van haar eerste zoon het volgende plaatje van Boudewijn de Groot opzet de volgende tekst bevattende: ’als hij maar geen voetballer wordt, ze schoppen misschien halfdood. Maar liever dat nog dan het bord voor zijn kop van de zakenman, want daar wordt hij alleen maar slechter van’. Had Rutte aan de Shell lobbyist niet fijntjes kunnen opmerken dat nieuwe wetgeving niet opportuun is wegens deze reeds afgesloten Jersey-deal. Mark, Mark, nu geef je wind in de zeilen van de overigens impotente linkse oppositie. Met één uitzondering: die Jesse Klaver begint ineens volwassen trekjes te vertonen, daar gaat het kabinet nog flink last van krijgen. Lodewijk Asscher heeft definitief het nakijken.

KOP 8

Burgemeester Aboutaleb treedt niet op tegen de zogenaamde Pegida protestbeweging die een barbecue – met geroosterd varkensvlees uiteraard – wil organiseren voor een Rotterdamse moskee. In Gouda, Utrecht, Arnhem en Den Haag verbieden de burgemeesters het organiseren van een dergelijke barbecue wel.

Reactie: Hulde voor de moedige Aboutaleb die de ’stront’ van zijn Turkse Islambroeders meteen over zich heen kreeg. Het scanderen van het scheldwoord ’hoerenzoon’ aan het adres van Aboutaleb was toch wel het dieptepunt van deze ontstane rel. Het accorderen van de Pegida-barbecue die overigens door de organisatoren zelf werd afgeblazen is wat mij betreft het praktizeren van de democratie in zijn meest ultieme vorm. Op deze manier word ik weer vrolijk van politici die staan voor wat ze zeggen en het risico van belediging en bedreiging op de koop toenemen. Daar kunnen ze van de partij DENK in Rotterdam nog een puntje aan zuigen!

KOP 9

Textielketen Zeeman oogst de lof van vriend en vijand, omdat het zelf de Aziatische kledingleveranciers onder de loep heeft gelegd. Er zijn nogal wat hiaten aan het licht gekomen waarbij  hongerloontjes en de slechte – zeg onacceptabele – werkomstandigheden er maar een paar van zijn.Het verslag over de productielocaties toont volgens Zeeman echter aan dat lage verkoopprijzen in de winkels en verantwoorde productie samen kunnen gaan. Overigens geeft Zeeman geen informatie welke kledingfabrieken zijn gecheckt.

Reactie: In eerste instantie ’chapeau’ voor Zeeman, zo uitgekiend de kluit belazeren, ik had het niet kunnen bedenken. Aan de geachte kritische Nederlandse consument wordt de positieve boodschap overgebracht dat Zeeman goed oplet of die twaalfjarige kindertjes in Bangladesh wel op tijd hun centjes krijgen, veilig kunnen werken en netjes hun arbeidstijdverkorting kunnen omzetten in vrije dagen. Doekjes voor het bloeden, onbeschaamde hypocriete marketingtactiek, liegen dat het gedrukt staat – hoezo verantwoorde productie? -, ik kan nog wel 100 pagina’s doorgaan. Het is onvoorstelbaar dat de naïeve Nederlandse pers en consument  dit soort hemeltergende vullis slikt. Zeeman lacht in zijn vuistje, spindoctoring op het allerhoogste niveau, dit moet in de officïele marketingboeken, wat mij betreft verplichte kost voor bedrijfskundestudenten.

Kop 10

Nog even het WK voetbal. In mei hebben de Duitse internationals met een Turkse achtergrond Gündogan en Özil in Londen een ontmoeting gehad met president Erdogan.Uitgebreid poseren de heren voetballers met hun voetbalshirt naast het genoegzame smoelwerk van de Turkse president.

Reactie: Erdogan is niet welkom in de meeste Europese landen om campagne te voeren voor de aanstaande landelijke verkiezingen in Turkije., maar kan zo slim het paard van Troje inzetten. Onvoorstelbaar dat Özil en Gündogan zich lenen voor deze campagnestunt. Tja, zullen veel Turkse Nederlanders, Turkse Duitsers etc denken, als die ’intelligente’  Duits/Turkse voetballers Erdogan steunen zal al die negatieve berichtgeving in de westerse pers over Erdogan wel ’fakenews’ zijn. Dus: stemmen op die man! Na het eerste verlies van die Mannschaft in Rusland tegen Mexico intensiveert Bild Zeitung de haatcampagne tegen beide ’Turkse’ voetballers uiteraard met een gedetailleerd uitgewerkt draaiboek. Dit belooft niet veel goeds voor de Duitse voetbalploeg, maar eerlijk gezegd kan ik daar geen traan om laten……

Alles hat ein Ende nur die Wurst hat zwei!

 

 

 

 

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s